"Як бачить ситуацію Папа?" - Олексій Панич

"Як бачить ситуацію Папа?" - Олексій Панич

Такого ганебного, вузьколобого та лицемірного Папи я ще не бачив (хоча, звісно, за всю багатовікову історію Ватикану бувало й гірше).

" - В Україні є такі, хто просить мужності капітулювати, просять білого прапору. Але інші кажуть, що це легітимізує сильнішого. Що думаєте?

(ОП: зверніть увагу на брехливо і провокативно поставлене питання, явно з прицілом на очікувану відповідь, яку журналіст і отримав).

" - ...Я вірю, що сильніший той, хто бачить ситуацію, думає про народ і має мужність підняти білий прапор, вести переговори... Вам соромно, але скількома смертями це завершиться? Домовляйтеся вчасно... Не соромтеся вести переговори, поки не стало гірше".

(Посилання на оригінал, італійською, у першому коментарі).

Отже, як бачить ситуацію Папа?

1. Росія завідомо сильніша, її не перемогти. Що довше опір, то більше загине українців, і це все, чого можна досяги, опираючись Росії.

2. Тому "сильніший" українець - це той, який визнає, що Україна слабша за Росію і завжди буде слабшою. "Майте мужність зганьбитися, але вижити".

3. Зазнати сорому поразки і домовитися з насильником краще, ніж загинути, опираючись насильству.

3. Скільки українців загине _у разі_ та _після_ досягнення будь-якої "домовленості" з Росією - це Папу не хвилює, як і всі жертви на окупованих Росією територіях.

4. І взагалі: жодного слова на засудження дій Росії, яку в усьому тексті інтерв'ю _взагалі не згадано_. Це просто даність. А от від українців цілком можна чогось вимагати.

Отаке маємо після всіх спроб різних українців щось цьому Папі пояснити, якось до нього достучатися... як об стіну горохом.

Насправді всі ці височолі, з претензією на гуманізм, міркування Папи зводяться до моралі одного похабного анекдота радянської доби.

Два міліціонери патрулюють парк. Раптом чують жіночий крик: "Рятуйте!! Ґвалтують!!!". Прибігли, бачать: справді чоловік намагається зґвалтувати жінку. Відтягнули його; він дістає "корочку" і показує міліціонерам. Один з них віддає честь, повертається до жінки й каже: "Нічого не поробиш, громадяночко! Доведеться дати!".

Ніколи не думав, що почую від Папи щось не більш розумне і не менш цинічше за цей анекдот.

Цікаво, УГКЦ щось заявить з цього конкретного приводу, чи не захоче "псувати стосунки" зі Святим Престолом?