"ЯК І ДЕ ПРОЖИВАТИМУТЬ ПЕРЕСЕЛЕНЦІ ПІСЛЯ ВІЙНИ..." - Александр Гончаров

"ЯК І ДЕ ПРОЖИВАТИМУТЬ ПЕРЕСЕЛЕНЦІ ПІСЛЯ ВІЙНИ..." - Александр Гончаров

...І ЧИ БУДУТЬ РОБОЧІ МІСЦЯ ДЛЯ ДЕМОБІЛІЗОВАНИХ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ?

Безумовно, зараз головне завдання – це перемогти! Але вже зараз також потрібно, як мінімум, мати комплексний і конкретний план дій: як наростити нові робочі місця для військовослужбовців, що повернуться з війни, і відродження до повноцінного економічного життя масштабних територій.

Відновлення України стане серйозним викликом як для влади, так і для нашого суспільства загалом. Подібного досвіду ще не було в історії нашої молодої держави. Після такої руйнівної війни деякі міста та райони доведеться будувати та облаштовувати фактично з нуля.

І тут, звичайно, є що запропонувати українській владі від експертної та бізнес-спільноти, а також від учасників Асоціації підприємців-ветеранів війни. При цьому хотілося б звернути особливу увагу на таке питання, як залучення інвестицій до України від приватного капіталу Заходу. Для цього необхідний запуск спеціальної програми, згідно з якою:

по-перше, будуть створені інституції для залучення довгих інвестиційних грошей;

по-друге, почне працювати проект із розміщення відповідних фінансових інструментів;

по-третє, буде організовано ринок малих та середніх підприємств згідно зі ст.50 Закону України «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки».

Загалом зараз є унікальний шанс проведення зовсім іншої як інвестиційної політики, так і значно ширшої – політики економічного розвитку післявоєнної України.