"Як кажуть знаючі люди..." - Віктор Шлінчак

"Як кажуть знаючі люди..." - Віктор Шлінчак

Новина про злиття міністерств, яку «засвітив» премʼєр-міністр Шмигаль - це вже давно не новина. Тижнів три про цю ініціативу на закритій зустрічі з журналістами говорив президент. Не знаю, чому про це тоді не написав жодний з присутніх, це ж не державна таємниця.

В планах - злити Міністерство сільського господарства і Міністерство економіки (це вже було, як справедливо зазначають дописувачі ФБ); розформувати Міністерства спорту, культури, інформаційної політики - функції останніх двох передати або до Нацради, або до Держкомітету телебачення і радіомовлення. Так само планується зʼєднання міністерств, які несуть соціальні функції, в Міністерство соцполітики. При цьому президент не виключав, що премʼєр може також очолювати одне з міністерств (а це щось нове, такого ще не було). Так само щось будуть думати з віце-премʼєрами.

Якщо брати глобально, то якщо це запуск процесів до ефективного урядування, такі ініціативи треба вітати. Якщо ж мотивація зекономити гроші, вітати теж можна. Головне, щоб після таких скорочень не виріс штат чиновників (це вже також було).

Як кажуть знаючі люди, також можуть бути рішення щодо обʼєднання певних розвідувальних органів (дискутивне питання), наприклад, Головного управління розвідки МО та Служби зовнішньої розвідки. Буде рішення - напишу окремо.

Ну, а що стосується персональних призначень, то, за моїми даними, минулого тижня було ухвалене остаточне рішення щодо кандидатури нашого посла у Британії і… нового очільника Міністерства закордонних справ. Прізвища не пишу, хай тут буде місце для інтриги.