Як легко адаптуватися до переведення часу

Як легко адаптуватися до переведення часу

30 жовтня відбудеться перехід на "зимовий час". Стрілки годинника будуть переведені на годину назад. Так що хоча внутрішній годинник буде стверджувати, що вже, наприклад, 11, і пора йти спати, на годиннику буде все ще 10. Багатьом потрібен певний час, щоб адаптуватися до цього.

1. Пам'ятайте, що на вихідних ви напевно без особливих проблем залишалися спати ще довше, ніж на одну додаткову годину, так ваш організм може пристосуватися до більш пізнього засинання. Цей факт допоможе вам трохи заспокоїтися перед майбутнім переведенням часу.

 2. Протягом тижня до переведення часу почніть лягати спати трохи пізніше. Спочатку рушайте спати на 15 хвилин пізніше. Потім, кожні два дні "зсувайте" графік ще на 15 хвилин. Це допоможе поступово зміщувати ваші ритми сну і синхронізувати їх зі зміною часу.

 3. Також протягом тижня спробуйте потроху зміщувати час вечері. Це допоможе структурувати ваш вечір і трохи пересунути час перед сном.

 4. Відрегулюйте освітлення у вашому домі. Відкривайте штори, як тільки ви прокинетеся. Увечері затемняйте кімнату, щоб заспокоїтися перед сном.

 5. Регулюйте яскравість світла в кімнаті, поступово зменшуючи освітлення з наближенням закінчення дня.

 6. Починайте приготування до сну і потроху заспокоюйтеся за годину до моменту, коли приходить час для сну, згідно з новим графіком. Раніше, до переведення часу, в цей час ви вже спали.

 7. Тепла ванна є відмінним способом, щоб розслабитися перед сном.

 8. Кофеїн і алкоголь заважають як циклу сну, так і неспання. За день чи два до переведення часу, обмежте споживання цих напоїв. Це допоможе легше і природно змістити графік сну.

 9. Якщо вам потрібно подрімати в середині дня, зробіть це трохи пізніше, ніж зазвичай, і не довше 30 хвилин.

 10. Якщо у вас є діти, допоможіть і їм поступово адаптуватися до переведення часу, наприклад, використовуючи поради 2-5.