Як Мала Рогань чинила опір окупації? | 7 серія Деокупації • Ukraїner

Як Мала Рогань чинила опір окупації? | 7 серія Деокупації • Ukraїner

Село Мала Рогань, що в східних передмістях Харкова, опинилося під окупацією з перших днів повномасштабного вторгнення Р*сії. Загарбники облаштували тут позиції, щоб обстрілювати Харків. Зі слів місцевих, р*сіяни не планували затримуватися в селі надовго. Та згодом окупанти почали справжній терор: залякували і вбивали мирних жителів, грабували, руйнували будинки.

Українські воїни звільнили Малу Рогань наприкінці березня. Проте справжнє полегшення для місцевих настало лише у травні, коли ЗСУ відігнали загарбників та їхні артилерійські установки у бік кордону з РФ.

У цій серії «Деокупації» розповідаємо, як пережило окупацію місцеве фермерське господарство. Його власниця Любов Злобіна показала наслідки приходу «р*ского міра», розповіла про те, як вони з чоловіком переховували в домі людей і допомагали українським військовим. А також поділилася жахливими спогадами про день, коли р*сійські снаряди влучили в стійла, де жили тварини. Тоді господарство втратило 140 голів. Працівники самотужки врятували біля 70 корів і овець з охоплених полум’ям будівель.