Як мексиканський механік врятував компанію Ferrari

Як мексиканський механік врятував компанію Ferrari

З 1950 року почалася Carrera Panamericana - одна з найскладніших гонок на витривалість в історії, яка випробовувала найкращі автомобілі та найдосвідченіших і сміливіших водіїв епохи.

В гонці 1954 року Умберто Магліолі на своєму Ferrari 375 Plus лідирував на четвертому і останньому етапі гонки. Незадовго до фінішу четвертого етапу його машина почала давати збої. У його Ferrari 375 Plus через дірку в «картері» текло масло. Посеред пустелі та без запчастини для цієї життєво важливої ​​частини автомобіля надії фінішувати в гонці були практично нульовими.

На п'ятому етапі гонки, коли машина була практично на межі зупинки, Умберто Магліолі зупинився посеред дороги, коли побачив невелику майстерню під назвою "El Milagro" (Диво).

Магліолі прийняв Ренато Мартінес, який був власником і єдиним механіком майстерні. Ренато Мартінес підтвердив Магліолі, що це справді був витік масла в картері, і що він має «креативне» рішення, щоб усунути це за мить. Хоча б для того, щоб завершити свою подорож.

Ренато Мартінес узяв відро та великий шматок мила. Він також узяв три маленькі пляшечки кока-коли і дав їх Магліолі зі словами: «Поки ти будеш пити цю колу, я полагоджу твою машину».

Здивований Мальолі міг тільки сидіти, пити колу і чекати дива. Тим часом Ренато Мартінес розібрав Ferrari і за допомогою шматка мила почав поступово натирати ним картер. Під час тертя мило розплавилося й утворило пасту, яка закрила отвір витоку. Мило «розрізає» масло і прилипає до металу картера, а коли застигає, стає твердим, як камінь.

Вражений Магліолі подякував Ренато й дістав із «Феррарі» маленьку камеру «Роліфлекс», якою він сфотографував той дивовижний момент. Увічнили майстерню «El Miracle» і Ренато поруч з ремонтованим Ferrari 375 Plus. Умберто Магліолі на своєму Ferrari 375 Plus завершив п'ятий етап гонки на першому місці та назавжди змінив історію Ferrari.

 Хоча Ferrari був добре відомим автомобілем у Європі, це не було в Америці, і бренд був далеким від економічно життєздатного бізнесу. Ferrari відчайдушно потрібно було показати Америці, що їхні машини кращі, швидкі та надійні. Перемога в перегонах принесе їм визнання та продажі в Сполучених Штатах, що допоможе врятувати бренд від банкрутства.

 Через деякий час Ренато Мартінес отримав поштою роздруковану фотографію, зроблену Маглолі того моменту. Фотографія була підписана: «Моєму другу Ренато М. Від Умберто Магліолі». Фотографія прийшла разом із листом із подякою Ренато та словами: «Ренато, мексиканське диво, яке допомогло Феррарі».

 Цей лист був підписаний чоловіком на ім’я Енцо Феррарі…