Як очистити організм від токсинів

Як очистити організм від токсинів

1. Найбільше від токсичних речовин страждає печінка. Це один з основних органів видільної системи. Щоб знизити навантаження на печінку, відмовся від алкоголю, кави та інших енергетичних напоїв. Намагайся вживати 1,5-2 л. води в день. Пий невеликими ковтками, щоб не навантажувати нирки.

2. Приблизно 80% основного раціону повинні складати клітковина і пектин. Це основні «помічники» для печінки і перебувають вони в овочах, фруктах і зелені. Якщо немає протипоказань, то можна влаштувати розвантажувальний день, на овочах.

3. Водні процедури - один з найпоширеніших і простих способів поліпшити загальний стан. Тому приймай контрастний душ і відвідуй басейн.

4. Ще один метод, стимулюючий імунну систему, - кріосауна. Її часто називають сауною навпаки, тому що ефект досягається шляхом обробки організму холодом. Так як в спеціальній камері температура досягає -170С! Нехай навіть процедура триває 2-3 хвилин, але за цей час «прокидаються» і активізуються захисні функції організму.

5. Зміцнити організм допоможе використання сухих вуглекислих ванн. Цей метод широко відомий не тільки в Україні, але і в багатьох курортних містах Європи та ближнього зарубіжжя. Усередині спеціальної лікувальної камери, в яку поміщають людини, відбувається обробка її тіла (до рівня шиї) вуглекислим газом. Сухі ванни добре впливають на нервову систему і весь організм в цілому.