"Як пережити вибори, не збожеволіти, і перемогти" - Гліб Бабіч

"Як пережити вибори, не збожеволіти, і перемогти" - Гліб Бабіч

Сувора інструкція по голосуванню.

1. Іди на вибори. Якщо не можеш йти - їдь. Ну, або нехай тебе віднесуть.
2. Пам'ятай, на цих виборах прогнозують низьку явку. Це означає, що більшість тих, кому «какая разніца» не прийдуть. І твій голос важить вдвічі від звичайного. Тобто, якщо проголосував - подвійно молодець. Якщо ні - подвійно дятел. Який ще довгий час буде сидіти встромивши дзьоба в чужій вибір, і нити – «Як же так???»
3. У тебе є родичі, знайомі, і близькі (окрім кота) виборчого віку, які голосують чимось крім шлунка і ділянки в мозку, що відповідає за телевізор? - переконай їх йти на вибори. Поясни про п.2. Пообіцяй, що в іншому випадку, кожен день о сьомій ранку ти будеш телефонувати зі словами - «Я ж казав!» А якщо відключать телефон - будеш дзвонити у двері.
4. Кота теж візьми. Кіт сам по собі - це юридично незаперечний факт, який знають всі. І якщо він напаскудить на ботики тим, хто намагається проводити незаконне «опитування» - до тебе не буде претензій. А кіт непідсудний. Ну, в крайньому випадку - ми прийдемо до нього під суд, наймемо адвоката і внесемо заставу.
5. Не агітуй - це незаконно. Просто питай тих, хто вагається - «Ну, ти ж не дятел, правда?» і посміхайся як добрий психіатр.
6. Запам'ятай, якщо в твоєму списку є хтось, хто тобі не подобається - це не означає, що список поганий, або ті, за кого ти голосуєш - погані. Там обов'язково є ті, хто гідний твого голосу. Подивися уважно. Почитай матеріали. Ти його знайдеш - і він отримає більше шансів на особисту перемогу. Але головне – сила, яку ти підтримуєш - має зайти.
Не дай емоціям дати тобі «психанути» і зробити вибір «на зло». Потім це дорого обійдеться і тобі і мені.
7. Якщо ти сумніваєшся, якщо ти (раптом) прокинувся в білому пальто, якщо ти хочеш проголосувати за «кришталево чесних і абсолютно непрохідних» - ти теж не прийшов на вибори. Ти «зробив вигляд». Твоя особиста совість може бути і заспокоїться. А ось «загальний абзац» - торкнеться всіх.
8. Не вистачає мотивації? Включи 1 + 1 - подивися. Знайди в мережі виступ якогось «найвпливовішого політика світу». Погортай фотки мужніх депутатів в турпоїздці по передовій. Подивися московську зустріч двох кумів. Подзвони друзям на передову, запитай - «Як настрій?» Пробіжи свою стрічку. Дізнайся, коли там черговий суд над безневинними людьми.
А тепер уяви, що весь цей треш - дуже надовго. І йди на вибори.
9. Зберігай спокій. Після передвиборного преса поїхати мізками - нескладний процес. Зроби все як має бути. Поглянь навколо. Скажи кодове заклинання «І це пройде!» І опусти бюлетень у виборчу урну.
Якщо все зроблено правильно - заклинання подіє.
10. Вдягни маску і рукавички. Візьми санітайзер. Тримай дистанцію. Не козакуй. Не ти, і не сьогодні.
11. Іди на вибори. Або телефонувати і в двері зі словами «Я ж казав!» будуть вже тобі.

Ні, звичайно я не буду переконувати тебе - за яку партію голосувати! Совість є навіть у мене, безсовісного порохобота, який ностальгує за коритом польового військового пайка, який я солодко жер всю попередню каденцію. Але.
Коли ти проголосуєш разом зі мною, знай - в цей момент я десь сказав тебе «Дякую друже!». І ми все зробили крок з божевільні - на волю.
І ми цю річку повернемо в нормальне русло. З твоєю допомогою, звичайно.


Інструкція цілком таємна. Поширювати дотримуючись конспірації. Але щоб всім. Тссссс!

Гліб Бабіч