"ЯК ЄРМАК У США ВИБИРАВ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЯК ЄРМАК У США ВИБИРАВ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

В США агенти ФБР провели обшук у особистого адвоката екс-президента Трампа Рудольф Джуліані. Вилучили електронні диски. Федералів цікавили обставини переговорів Джуліані з тодішнім помічником президента Зеленського Андрієм Єрмаком. З усього видно, потепління Офису Зеленського в стосунках з США випарувалося так само швидко, як і виникло.

Що сталося? Насправді – продовжується історія розслідування втручання в американські вибори з боку Росії. І не тільки. Історія вже привела до впровадження санкцій США проти нардепа Дубінського (останнім часом він розвернув справжній Хрестовий похід проти президента Зеленського), нардепа Деркача (він нині плачеться що на нього полює міжнародна розслідувальна компанія Kroll), екс-нардепа Онищенко-Кадирова, тощо.

Колишній український дипломат Андрій Теліженко, що потрапив під санкції з ними за компанію, ще в лютому поточного року повідав, як він був свідком переговорів Джуліані з Єрмаком. «Єрмак на задніх лапках перед Джуліані стрибав, пообіцяв, що в Україні відкриють справу проти Байдена. Я свідок їхньої телефонної розмови у Нью-Йорку наприкінці серпня 2019 року», - розповів Теліженко.

Суть справи така. Єрмак тоді за всяку ціну намагався організувати зустріч Зеленського з Трампом – вона відбулася наприкінці вересня 2019 р. Офісу президента було потрібно показати всьому світові прихильність до Зеленського з боку США, а самому Єрмаку – обійти тодішнього голову Офісу президента Андрія Богдана. Єрмаку це удалося, зустріч він організував. Щоправда стався скандал, прямо напередодні у пресу потрапити «плівки Зеленського» з яких стало зрозуміло, що Трамп вимагав у Зеленського відкриття кримінальної справи за звинуваченням у корупції проти Хантера Байдена, сина чинного президента США. Мета такої справи очевидна, українське розслідування штаб Трампа хотів використати як підставу для антипіару кандидата Бадена. Для цього Трамп не погребував долученням до виборів іноземної держави, що за законами США – чистий кримінал.

Обшук у Джуліані породив лавину скандалів. Сам Джуліані нині реве все те саме, що ревіли у нас під арештом Онищенко, Злочевський та Саакашвілі – мовляв «я не я – і хата не моя», а обшуки, мовляв, це помста Байдена політичним опонентам, і взагалі він всього лише адвокат а не держчиновник. Щодо адвоката – чиста правда, вирішувати незаконні оборудки через адвокатів, у США уміють не гірше нашого. Проте. Видання «BuzzFeed» опублікувало стенограми розмови (нібито) адвоката Джуліані з помічниками президента України Андрієм Єрмаком та Ігорем Новіковим, де ідеться про все те саме. Джуліані закликає Єрмака вплинути на президента Зеленського і зробити заяву про відновлення розслідування проти Хантера Байдена.

Іншими словами, опубліковано нові докази втручання Офісу Зеленського у вибори в Сполучених Штатах. Стається все це на тлі скандального звільнення Андрія Коболєва з «Нафтогазу» (на знак протесту у відставку пподала вся Наглядова рада) та напередодні візиту до України держсекретаря США Ентоні Блінкена. Очевидно – Ентоні Блінкен поставить перед українськими урядовцями чимало малоприємних питань. Що робить Байден-животворячий з українським керівництвом, видно вже зараз.

І от тут – цікава деталь. Депутат Дубінський повідомляв, що у прес-конференції де Деркач оприлюднив «записи» взяти участь у нього вимагав голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. Нардеп Лерос звернув увагу, що люди Деркача окупували керівництво Енергоатому, а Германа Галущенко щойно протягнули в міністри енергетики – попри санкції США. Участь в переговорах з Джуліані брав Ігор Новіков – громадянин Росії і російський медійник. В офісі Єрмака працюють друзяки Андрія Портнова, Смірнов і Татаров. А в самого Єрмака ду-у-уже цікава рідня в Росії.

Очевидно, все це не про втручання України. Це знову таки, про втручання Росії у вибори в США.