Як Росія знищувала ідентичність народів • Ukraїner

Як Росія знищувала ідентичність народів • Ukraїner

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну правозахисники зафіксували масові депортації українців із Київського Полісся, Слобожанщини, Донеччини, Приазов’я, а також Подніпров’я та Запоріжжя. Це спланована політика РФ, успадкована ще від Радянського Союзу, який за роки свого існування провів близько 110 депортацій, під час яких примусово переселив майже 6 мільйонів невинних людей.

Нині Росія особливу увагу приділяє депортації дітей. Загарбники вивозять їх із тимчасово окупованих територій України буцімто на відпочинок і віддають на усиновлення російським сім'ям. Саме за скоєння цього воєнного злочину 17 березня 2023 року міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордери на арешти президента РФ Путіна та його уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Маскуючи депортації українців під різними словами — «евакуація», «порятунок», «відпочинок» — Росія продовжує втілювати сплановану політику знищення українського народу. Цю державу-терористку потрібно зупинити і змусити нести відповідальність за скоєне, адже сама вона добровільно не планує зупинятися у вчиненні злочинів проти людства.

Про те, як Москва депортувала людей за часів Радянського Союзу, та як цю політику продовжує втілювати його правонаступниця — сучасна Росія, дивіться у цьому відео.