"Як санкції підбивають російську логістику" - Антон Швец

"Як санкції підбивають російську логістику" - Антон Швец

Є в росії порт Східний. Знаходиться в Приморському краї, має федеральне значення. Східний належить групі Global Ports, на яку американці наклали санкції, що цілком логічно, бо ця галузь є стратегічно важливою для кремля. І, до речі, за даними Держдепартаменту, у росію з КНДР зайшло понад 10 тис контейнерів із боєприпасами або компонентами для їхнього виробництва. За це власне санкції і прилетіли.

Global Ports — один з найбільших операторів морських терміналів у росії. Найбільша частина (61,5%) їхніх акцій належить Сєргєю Шишкарьову і росатому, вони разом входять в ГК «Дєло». Що Шишкарьов, що росатом уже давно під санкціями за логістичну допомогу кремлю.

І тепер південнокорейська компанія Sinokor і її дочка Heung-A Line відмовляються плавати у Східний і перестають приймати заявки на доставку. Хоча ще у вересні минулого року Sinokor разом із CStar Line запускали маршрут Китай-росія через той самий Східний. У Sinokor кажуть, що в інші російські порти плавання поки що продовжується. Ну, мабуть, до тих пір, поки і туди санкції не дійдуть.