"Як швидко натренувати у дитини концентрацію уваги?" - Володимир Співаковский

"Як швидко натренувати у дитини концентрацію уваги?" - Володимир Співаковский

Не треба психологічних тренінгів та окриків дитині: «Слухай уважно!»

Ви здивуєтесь цим асиметричним підходом. Потрібно лише навчитися грамотно фотографувати. Тобто отримати результат «2 в 1».

Я давно зрозумів, чим геніальні фотографи відрізняються від звичайних.

Звичайні люди знімають так, що не звертають уваги на те, що….. немає пів-вуха, чи ноги зрізані, чи сміттєвий бак у кадр потрапив, чи тінь на півлиця, чи чиясь спина випливла, чи різкість змащена.

Адже треба знімати чітко і швидко. Хоч айфоном, хоч фотокамерою.

Так ось, справжні генії, дивлячись у міні-монітор, бачать все по-іншому. Їхній мозок уловлює якісь невидимі іншим людям флюїди. Iнша матриця.

Дивіться, як працює їхній мозок.

Їм треба миттєво враховувати композицію кадру…; його домінанту ...; світло-тіні ...; ракурс (не завалити кадр)…; непопадання до кадру сторонніх фрагментів…; ближній чи загальний план…; майбутню емоцію глядача (щоб його здивувати!)…; внутрішню енергетику знімка та повноту його потрапляння до кадру. І це все-все-все треба відразу.

Тоді на цю фотографію можна дивитися нескінченно. Тому що вона вже витвір мистецтва.

Куди я хилю?

До того, що всі якості, які перераховані в 9-му абзаці цього допису, виробляють у людині такі компетенції, які саме їй і потрібні: концентрація уваги, вибір пріоритетів, миттєва реакція, критичне мислення, почуття смаку, почуття міри, почуття простору та націленість на кінцевий результат.

Хіба це не має значення?

Я перевіряв: навіть 10 таких фотографічних тренінгів удома і на вулиці переробляють дитину в «зовсім іншу людину».

Вона уже бачить в різноманітних явищах інші плями уваги…, вона думає по-іншому…, вона швидко відокремлює першорядне від другорядного… і дбає про якість кінцевої продукції.

Тому справа зовсім не у фотографуванні! А у способах виробляти ті свої якості та компетенції, яких неможливо досягти іншими способами.

Адже коли пишуть про застарілість нудної шкільної поурочно-предметної системи, люди мало що пропонують натомість.

Так ось вони, тренінги і кейси. І задоволення та користь!

Знадобиться лише кілька таких вправ, і компетенції увійдуть у твій мозок та пальці.

А заразом, принагідно, зайдуть і деякі фундаментальні знання.

Наприклад, фізики-оптики…, прямолінійної-геометрії…, математики-фракталів…, психології-сприйняття…., які не доведеться заучувати цілими параграфами напам'ять, бо ці знання автоматично самі вляжуться в пам'яті швидко та назавжди.

Справді, це є велика формула 2 в 1. «i-i».

Покажіть дитині як можна стати юним геніальним фотографом і мільйонером тик-току!

= = = = =

Такими маленькими кроками ми рухаємось по шляху до освіти 4.0., де важливі якості набувають легко і несподівано. І таких лайфхаків багато. Підписуйтесь та долучайтеся.