"Як стають великими злими геніями?" - Віктор Бобиренко

"Як стають великими злими геніями?" - Віктор Бобиренко

От поки уся країна (ну, майже вся, ладно) підбухувала - серйозні люди робили серйозні справи.
У свята Ігор Валерійович Коломойський, якому (здається, але це не точно) хочуть сплести лапті створив неймовірне.
Ну, в сенсі сплести лапті - не повернути улюблену іграшку - ПриватБанк.
І поки нардеп Олександр Дубінський сотоваріщі у Верховній раді тихо гроблять законопроект, який забороняє повертати збанкрутілі банки їх власникам.
Поки МВФ із 100500-м китайським попередженням натякає Володимиру Олександровичу Зеленському, що потрібно вибирати: або старий друг вчитель і колишній шеф, або кредит від МВФ і співпраця із Заходом. А значить закон треба прийняти.
Поки Андрій Богдан буде розказувать президенту, що треба зараз відпетлять, не приймаючи ніякого рішення, а там домовимось.
Поки Володимир Олександрович, як та вагітна старшокласниця - перші три місяці думає - шо воно саме розсосецця і якось вже буде.
В цей самий час Ігор Валерійович подає 285 (двісті вісімдесят пять) позовів проти ПриватБанку.
Без солодкого на новий рік залишилися:
220 юристів із структур, які входять до бізнес імперії Коломойського У своїх позовах компанії в ЄДІНАМПАРИВЄ вимагають скасувати угоди в рамках проведеної націоналізації «Приватбанку» реструктуризації його корпоративного кредитного портфеля на 127 млрд грн (зараз, з урахуванням відсотків, сума боргу становить 213 млрд грн).
У 45 міноритарних акціонерів і колишніх топ-менеджерів банку теж з похмілля защеміло, і замість похмелятись вони подали у свята позови, де заперечується примусова конвертація їх депозитів в нові акції банку, які були випущені в грудні 2016 року під час його націоналізації.
Ну і НЕЗАЛЕЖНІ профспілки - куди ж без них. Профспілка, створена із невизначеного числа працівників Привату під керівництвом нєкоєго Максима Шевченка подали ще 20-ть позовів.
От ви про себе можете казати, що ви шось можете, лише тоді, коли у новорічні свята змусите бігати в своїх інтересах тисячі ( а реально один позов - це кілька юристів і менеджерів) громадян України. І вони, забуваючи про своє громадянство, здравий смисл і совість кидають святкові столи, сім'ї і залишки холодцю - щоб прогнутись перед людиною із сивою борідкою.
Це велика людина. Це злий геній. Але цього чувака треба зупинити. Бо буде нам біда-бідушка.
Не втратити б з похмілля Україну.

Віктор Бобиренко