"ЯК ТУТ НЕ ПРИГАДАТИ АФОРИЗМ: ВИ АБО ТРУСИ ОДЯГНІТЬ, АБО ХРЕСТИК ЗНІМІТЬ" - Александр Гончаров

"ЯК ТУТ НЕ ПРИГАДАТИ АФОРИЗМ: ВИ АБО ТРУСИ ОДЯГНІТЬ, АБО ХРЕСТИК ЗНІМІТЬ" - Александр Гончаров

З метою залучення довгих інвестиційних грошей та нарощування товарообігу влада Грузії запровадила для Китаю безвізовий режим. «Одним із наших головних інтересів є зміцнення торговельно-економічних відносин із КНР, залучення більшої кількості інвестицій з Китаю та збільшення кількості туристів до Грузії. Ми вирішили з сьогоднішнього дня запровадити безвізовий режим для громадян Китаю», - заявив вчора прем'єр-міністр Грузії І.Гарібашвілі.

А чому не діє Україна? Адже нам, більш ніж жодній іншій країні, потрібні інвестиції для відновлення економіки? До того ж, за даними Держмитслужби, товарообіг в Україні у поточному 2023 році зріс на 3%, а саме за 8 місяців цього року Україна імпортувала товари на $41,1 млрд, експортувала — на $24,5 млрд. Найбільше товарів було імпортовано з Китаю (на $6,5 млрд), Польщі (на $4,4 млрд) і Туреччини (на $3,4 млрд). Експортували з нашої країни найбільше до Польщі (на $3,4 млрд), Румунії (на $2,6 млрд) та Китаю (на $1,8 млрд).

Прикро? Дуже. Жаль? Ні. І навіть дуже добре, що Грузія нам показує приклад прагматичних дій на користь власної економіки та не забирає у своїх громадян останню копійку.