"Як відрізнити перемогу від корупції?" - Антон Швец

"Як відрізнити перемогу від корупції?" - Антон Швец

Ощадбанк продає готельний комплекс Рамада на Столичному шосе в Києві. За 1,79 мільярда гривень. На відкритому аукціоні через СЕТАМ. Тобто 1,79 це стартова ціна.

Перемога?

Виглядає, що не дуже.

По-перше, окрім готельного комплексу, в пакеті йде ТРЦ Атмосфера. Ну ок, це ще може норм, це типу як би один комплекс може їх і не можна продати окремо. Ну воно там поряд, може так і треба.

Але є і по-друге. Окрім цього там ще в лоті 11 земельних ділянок у Козині, право грошової вимоги з якоїсь ТОВки з бізнес-центрами та ще 27 ділянками у Козині і якісь інші корпоративні права.

Тут вже питання виникають. Комусь потрібен готель, комусь ділянки, комусь право вимоги. Це скоріш за все різні люди.

Окремо продавати ці лоти вийшло б дорожче, і грошей би банк отримав більше. Може і ділянки треба кожну треба окремо продавати, бо не кожному потрібні 11 ділянок сразу, тим більше якщо вони не поряд. А кому потрібні всі 11 нехай на відкритому аукціоні виграє кожну окремо. Знову ж таки буде більше грошей.

Але і це виглядає хоч і підозріло, але ну може банк вирішив, що заморачуватися не хоче.

А що ж привернуло мою увагу?

Аукціон буде проведений 25 березня. Тобто через тиждень. Інформація про продаж з’явилася 18 березня. Тобто вчора. Агов пацани, у кого є два ярди, які можна зібрати за тиждень? За той же тиждень треба якось перевірити там об’єкт, зібрати документи, гарантії знайти, загалом прикинути чи буде об’єкт прибутковим, бізнес-модель там і всяке таке інше. І все це за тиждень (точніше вже за шість днів).

Ось це вже виглядає максимально погано. Бо на такий тендер ніхто не подасться з реальних покупців. І тому конкуренції не буде. І тому грошей державний банк отримає менше. Це просто – як двері.

Питання до Ощадбанку, пацани у вас все окей? Країні точно не потрібні гроші? Точно реальні покупці встигнуть податися на такий аукціон за тиждень?

Питання відкриті.

Звертаю увагу НАБУ та САП на цей аукціон. Думаю там може бути дуже цікаво.