"Як великий прихильник українсько-польського зближення аж до тісного союзу скажу так..." - Богдан Буткевич

"Як великий прихильник українсько-польського зближення аж до тісного союзу скажу так..." - Богдан Буткевич

Те, що польське суспільство дозволяє купці мразоти вже другий місяць блокувати наш кордон, де померло вже кілька людей, підчас страшної війни - це прям вирок.

Завтра гниль на прізвище меклер обіцяє знову заблокувати пункт Дорогуськ-Ягодин.

Це вирок всім історіям про нашого адвоката в ЄС. Та величезний хрест на всій допомозі і добрим справам, які поляки нам надали і зробили.

Я впевнений, що більшість поляків це не підтримують. Однак, на жаль, навіть прихід Туска до влади не призвів до припинення цього злочинного шантажу.

На жаль, ця історія може реально обнулити наші стосунки в довгостроковій перспективі. І в пам'яті лишаться не танки чи літаки, передані нам, а купка проросійської гиді. Яка намагається добити нашу економіку і паралельно створити проблеми новій польській владі - навіть ціною збитків для самих поляків. Вбиваючи українських людей - і прямо, і опосередковано.

А найгірше, що в утиль йде вся ідея польсько-українського союзу. Який дійсно міг стати дуже могутньою геополітичної потугою. Адже якщо люди здатні відправити у мусорне відро все через такі речі - то про які союзи може йти мова?

Зараз українське суспільство може отримати докази того, що поляки нам - не друзі. І буде дуже паршиво, якщо ми в цьому впевнимося. Тоді в москві відкоркують шампанське.

Що ж, поляки знову мають шанс наступити на ті самі граблі, на які вони вже наступали в 17-18-19-20 століттях. Коли через польські примхи та бундючність українці опинялися в стані ворогів поляків. З відповідним результатом для обох сторін.

Не маю сумнівів, що уроди-блокувальники не розуміють, що поки є незалежна Україна - то є і Польща. Коли нема - тоді Польщу ділять сусіди і передовсім - рашка.

А от те, що польська еліта, здається, знову про це забуває... Адже ще буквально нещодавно здавалося, що це розуміння вже намертво вбито в їх голові. А ніт.

Паршиво. Наскільки тільки можна уявити.