"ЯК ЗАРОБЛЯТИ У КРАЇНІ, КОЛИ ВСІ БІДНІЮТЬ?" - Александр Гончаров

"ЯК ЗАРОБЛЯТИ У КРАЇНІ, КОЛИ ВСІ БІДНІЮТЬ?" - Александр Гончаров

Відповідь давно відома. Без створення в Україні бізнесу хеджування (управління ризиками та їх страхування) із запровадженням на нашому ринку принципу «дозволено все, що безпосередньо не заборонено Законом», жоден іноземний інвестор у здоровому глузді не зайде з інвестиційними грошима та ідеями до країни, що воює.

Плюс до цього слід визнати, що сучасний терміновий ринок — це насамперед біржа. НБУ з НКЦПФР та країнами-партнерами давно настав час домовитися про те, на яких майданчиках будуть визначатися ціни товарів. Поки що, на жаль, цьому не приділяється достатньої уваги. Сумно. І якщо резюмувати всю ту критику, яку озвучують експерти через відсутність ринку деривативів в Україні, то основними причинами є, по-перше, корупція і, по-друге, загрозлива некомпетентність топ-чиновників.

А тим часом ні в кого вже немає сумнівів, що на нас чекає у найближчі 7-8, а то й 10 років досить суттєвий спад, у рамках якого і зароджуватимуться нові економічні моделі та сценарії виходу з цієї великої кризи.