Як зекономити, збираючи дитину до школи: 10 порад

Як зекономити, збираючи дитину до школи: 10 порад

Як ви вже здогадались, саме так, пора готувати дітей до школи, а це справа клопітка і зовсім недешева. Тому, дуже часто більшість батьків хапаються за голову: що робити, бо ж скільки купити всього потрібно, а розмір зарплатні залишає тільки бажати кращого.
Так, проблема не з легких, але вирішити її можливо, тільки потрібно придумати розумну стратегію. Пропонуємо вашій увазі десять корисних порад, які допоможуть вам придбати все необхідне для вашого школярика, ще й зекономити.

Порада 1. Скласти список всього необхідного дитині для школи
Дуже важливо виділити час теплого літнього вечора, сісти всією родиною і скласти докладний список тих речей, які потрібні для школи. Таким чином, ви зможете підрахувати приблизний бюджет необхідних витрат і уникнете покупки непотрібних речей. Наприклад, навіщо купувати нову ґумку чи олівці, якщо з попереднього року щось залишилось.

Порада 2. Купувати всю канцелярію завчасно!
Так, кінець серпня – це не найвідповідніший період для шкільних покупок. Чому? – здивуєтесь ви. Все, досить просто: в серпні ціни на все, що пов’язано зі школою, буде штучно завищено. А все тому, що продавці розуміють: батькам уже немає куди діватися, то будуть переплачувати. Тому, всю дрібну канцелярію і рюкзак краще купувати в червні. Повірте, таким чином, ви зможете зекономити до 30 відсотків витрачених коштів.

Порада 3. Покупку одягу і взуття краще відкласти на серпень!
Щодо одягу чи взуття, то тут однозначно сказати складно. Звичайно, в червні всі дитячі речі значно дешевші, але вибір менший. І до того ж, вас може чекати така неприємна несподіванка, що завчасно придбані черевички можуть виявитись замалі, а спідничка чи штанці – закороткі. Що поробиш, влітку діти ростуть дуже швидко, тому не варто ризикувати.

Деякі завбачливі батьки часто купують річ «на виріст». На нашу думку, це досить ризиковано, можливо, ваша дитина і не підросте за літо, а наздожене своїх однолітків восени. Ви ж не хочете зіпсувати дитині свято туфлями, які постійно спадають.

Порада 4. Стихійний ринок – не найкраще місце для покупок!
З малку нас вчили: потрібно купувати на ринку, бо можна поторгуватись і взагалі ціни нижчі. Це стереотип, насправді, на ринку ціни штучно завищені. Тому що, кожен продавець самостійно сплачує недешеву оренду, витрачає немалі кошти на доставку товару і так далі. В магазини ж товар постачається безпосередньо від виробника чи постачальника, який сам оплачує доставку. Одним словом, торгівля на ринку потребує більших коштів, які кожен продавець бажає відбити.

Порада 5. Магазинчик канцелярії на окраїні міста – ідеальний варіант для економії
Саме в таких магазинчиках найчастіше найнижчі ціни на шкільну канцелярію. Тому що кругообіг людей в таких місцях невеликий, а покупців потрібно якось привабити. До того ж, робити покупки в таких магазинчиках набагато приємніше: покупців небагато, товар можна спокійно роздивитись і продавець готовий максимум уваги приділити.

Важливо! Ті предмети канцелярії, які потрібні дитині у значній кількості (зошити, обкладинки, тощо), можна придбати на складі за оптовою ціною. Звичайно, ця порада актуальна, якщо Ви будете купувати одразу більше ста одиниць одного товару.

Порада 6. Слідкуємо за акціями і розпродажами!
Дуже часто, особливо в кінці червня на початку липня, власники магазинів, бажаючи звільнити полиці для нового товару, розпродають минулорічну канцелярію. До речі, знижки можуть бути досить таки значними: до п’ятдесяти відсотків. Тому не проґавте такий вдалий момент для економії.

Порада 7. Платити потрібно не за бренд, а за якість
Звичайно, всі батьки хочуть, щоб в їхніх дітей все було найкраще, тому дуже часто піддаються на заклики реклами в ЗМІ. Пам’ятайте, чим яскравіша реклама, тим більше коштів в неї вклали. Всі кошти потрачені на рекламу виробник обов’язково включить в вартість товару. Отже, не передплачуємо!

Порада 8. Купуємо товари тільки перевірених виробників і торгових брендів
Сьогодні ринок просто переповнений різними торговими брендами і марками, тому в них дуже легко загубитися. В даному випадку, краще довіритись вітчизняному виробнику. Так як, ручка «mаde in China» швидше всього буде дешевше, але як кажуть скупий платить двічі. Найчастіше такі товари псуються чи ламаються уже в перший день користування!

Порада 9. Звертаємо увагу на безпечність використання шкільної канцелярії
Дуже часто за низькою ціною на шкільне приладдя може ховатися токсичність матеріалу, з якого воно виготовлене. Тому, не забуваємо цікавитись у продавців сертифікатами якості, читаємо склад виробу і проводимо тест «Помацай-понюхай» (як правило, канцелярія із неякісної продукції має різкий неприємний запах і масна на дотик).

Порада 10. Вмикаємо уяву і творимо дива
Багато дорогих речей, які потрібні для школи, можна замінити на варіант “зроблений власноруч”. Наприклад, такі популярні і недешеві ланч-бокси можна виготовити власноруч за 10 хвилин. Потрібно лиш взяти звичайний пластиковий лоток для харчових продуктів чи металічну коробку з під печива і прикрасити їх яскравими дитячими наліпками. Таких альтернативних варіантів досить багато, потрібно лише «погуглити» і ви знайдете багато цікавого.

Джерело: nashamama.com