"ЯК ЗЕЛЕНСЬКИЙ ДРУЖИТЬ З МЕДВЕДЧУКОМ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЯК ЗЕЛЕНСЬКИЙ ДРУЖИТЬ З МЕДВЕДЧУКОМ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Я давно і з інтересом спостерігаю, з якою наполегливістю шанувальники ЗЕ (як обдурені, так і професійні) вигадують версії про якісь таємні домовленості між Порошенко і Медведчуком, які ніхто не бачив, ніякими документами підтвердити не може. Окрема тема – байка про нібито «центриста Зеленського» який протистоять «політикам-крайнощам», тобто Порошенку, націоналісту що тягне Україну агресивно до Європи, і Медведчуку, ватнику що тягне Україну агресивно до Москви. Всі ці «без АрМоВіра нєт рускава міра» і подібне.
Спроба протиставити Зеленського зразу і Медведчуку і Порошенко, з погляду політтехнології, звісно, вихід дотепний. Але його вщент ламають кілька фактів зразу. Перелічимо їх.
1. За результатами місцевих виборів у 12 з 22 областей представники «Слуги народу» стали головами облрад. У восьми облрадах заступниками голів-служок стали представники ОПЗЖ – це свідчення того, що в тих областях між СН та ОПЗЖ в облрадах були створення коаліції. У задачі запитується – що змінилося в роботі тих облрад після оголошення санкцій проти каналів і бізнесі Медведчука та його дружини? Відповідь – нічого! Взагалі. Коаліції не розпалися. Конфліктів між ОПЗЖ та СН ніхто не бачив.
2. Аналогічні процеси ми спостерігаємо у Верховній раді. Секрет Полішиненля – у фракції «Слуга народа» присутня чимала кількість депутатів, які ОПЗЖ Медведчука цілковито співчувають. Найбільш відомий з них це депутат Олександр Качура, який за даними Мінюсту навіть на вересень 2020 р. лишався керівником «Українського вибору» Медведчука у Солом’янському районі столиці (сам Качура стверджує що «його без нього оженили»). Качура свого часу виступав за можливість закупівлі російської вакцини «Спутнік-5». Але й без Качури серед «служок» не бракує осіб що нерівно дихають у бік путінської Росії: Шевченко, Устенко, Бужанський, тощо. Доречне питання, як на санкції відреагували всі ці дивовижні люди? Відповідь – вони відреагували так само, як організації ОПЗЖ. Тобто – ніяк. Взагалі.
3. А чи були в «Слузі народу» реакції на явний фан-клуб Медведчука всередині їхньої ж депутатської фракції? Мусимо визнати – були. На жаль. Щойно нардеп Бужанський і ще 39 (!!!) депутатів «Слуги народу» подали законопроект №4638, яким вони хочуть відмінити норму мовного закону, згідно якої за певних умов підприємців що ігнорують мовне законодавство будуть штрафувати. Президент Зеленський цю законодавчу ініціативу своїх власних депутатів, фактично підтримав і договорився до того, що Україна мусить бути ліберальною, аби (!!!) «населення збільшувалося, а не люди їхали з України». За Зеленським з України люди виїздять через українську мову, а не через гігантські економічні досягнення Шмигаліади. Мусите знати.
4. Тільки сліпий не може не помітити, що так звані «санкції проти ворожої пропаганди» насправді напрочуд вибіркові. Під санкції потрапили канали ZIK, 112 та Newsone, а канал «Перший незалежний» заблокували просто листом СБУ. При цьому ЖОДНИХ санкцій не зазнали канали «Інтер» (Льовочкіна), «НАШ» (ідеологічно близького до ОПЗЖ Мураєва), видання «Страна» (пов’язують з Льовочкіним), тощо. Навіть після впровадження санкцій США проти Коломойського, абсолютно вільно віщає канал «1+1» - власність Коломойського і дружини Медведчука. РНБО та СБУ переслідують Захарченка, Якименка та Шарія, яких в Україні нема і яким весь лемент СБУ та РНБО – до лампочки. Натомість вони й слова поперек не кажуть Андрію Портнову, що проживає в Україні. І ще – Ігорю Коломойському, який уже під санкціями США.
У чому ж справа? Щойно, після всіх псевдопатріотичних просторікувань, Зеленський заявив про намір зустрітися з членами норманської четвірки окремо з кожним. Тобто – він готує зустріч з Путіним без свідків. Віз-а-ві. Про що вони там говоритимуть і до чого домовляться – здогадатися не важко. Я переконаний, заради такої зустрічі, Медведчук погодиться «постраждати» ще й не так.