"Як же так сталося, що в найближчому оточенні Зеленського виявилося стільки російських агентів" - Богдан Буткевич

"Як же так сталося, що в найближчому оточенні Зеленського виявилося стільки російських агентів" - Богдан Буткевич

Отже, Підозрюваний у держзраді Олег Кулініч поновився на військовій службі й очолив управління СБУ в АР Крим у 2020 році без проходження спецперевірки.

Про це, зокрема, може свідчити відсутність у реєстрі декларації Кулініча як кандидата на посаду. Спецперевірку, імовірно, було оформлено постфактум.

На думку журналістів-розслідувачів, допомогти Кулінічу отримати місце фаворита тодішнього очільника СБУ Івана Баканова і поблажливість Банкової могли два факти.

Позов екснародного депутата і агента російських спецслужб Андрія Деркача в ОАСК щодо парламентської коаліції, який дозволив президентові Володимиру Зеленському оголосити позачергові вибори і завести в Раду свою монобільшість.

Поїздка Баканова до США у квітні 2019 року, яку забезпечувала лобістська компанія, а її видатки могли оплатити ексзаступник секретаря РНБО Володимир Сівкович, ексвіцепрем’єр Сергій Арбузов і ще один топвтікач із близького оточення Януковича.

За словами наших співрозмовників в СБУ, є й третя обставина: Кулініча привів до Баканова Деркач, а підґрунтям для зближення стала набожність ексголови Служби — вірного прихожанина УПЦ (МП), поборником особливого статусу якої в Україні є Деркач.

Призначення Кулініча керівником кримського ГУ СБУ також виглядало як зухвалий виклик США, вважає головна редакторка Центру журналістських розслідувань Валентина Самар.

У вересні 2020 року США застосували щодо Андрія Деркача санкції за спроби втручання в президентські вибори й прямо назвали його агентом рф, пов’язаним із російською розвідкою більше десяти років.

Буквально за місяць Іван Баканов отримав добро президента Зеленського на призначення Кулініча.

ЗИ: Якщо що, інформацію по кулінічу дала сама СБУ. Так що вся зе-аудиторія, яка захоче знову журналістів звинуватити в тому, що вони агенти Кремля і хочуть зірвати контрнаступ - всі питання до Малюка.

І привіт вам, панове сбушники за Червінського і справу вагнерівців. Відмазати шефів з ОП - не вийде.