"Як же він мене вже втомив…" - Карл Волох

"Як же він мене вже втомив…" - Карл Волох

Всі знають, що Янелох - брехун і інфантил, але чомусь дружно повірили його заяві, що Залужний відкидає вірогідність влучання по Польщі нашої ППО. Ми не знаємо, що насправді доповів Залужний, не знаємо також, чи не зробив він цього під тиском (зрештою, мова йде про питання більш політичне, ніж суто військове).

Думаю, готовність традиційно скептичних українців прийняти версію Зеленського пов‘язана з тим, що у багатьох їз нас живе дитина, котра мріє, що прийдуть дорослі хлопці й накОпають у сраку нашого кривдника. Є тут лише одна принципова деталь. Оголошення війни НАТО ядерній державі після поодинокого акту агресії взагалі не є актом автоматичним, а без доведення, що напад був умисним, це взагалі нонсенс (довести ж умисність дуже непросто). Таке собі можуть дозволити схиблені диктатори, типу Путіна-Ердогана чи покійного Саддама, але не лідери демократичних країн. Тому стверджувати, що Захід зацікавлений викривити результати розслідування аби уникнути війни з Росією, це типова помилка людей, котрі геть не розуміють, як працюють суспільні механізми в сталих демократіях.

З цієї ж причини люди не уявляють, наскільки складно політикам у таких питаннях змусити експертів спотворити чи викривити результати розслідування. Будь-який тиск на комісію (не кажучи вже про пряму брехню щодо результатів) з великою вірогідністю спричинить імпічмент і різні інші неприємні наслідки. Тому, давайте спокійно дочекаємося їхніх висновків. А тоді - або зітхнемо з полегшенням, або почнемо тиснути на недолугу владу просити щирого і слізного вибачення в нашого найвірнішого союзника - Польщі - за прикрий інцидент, який обернувся трагедією.

До речі, на посилення допомоги союзників у частині сучасних засобів ППО , я думаю, ми можемо розраховувати в будь-якому варіанті.

Принаймні, якщо поводитимемося як цивілізовані люди, а не варвари путін-стайл