Як зробити із спільноти достойних людей - стадо овець?

Як зробити із спільноти достойних людей - стадо овець?

Доволі просто.

Спершу треба лише трохи порушити їхні кордони - наприклад змусити погодитись робити якусь дурню: називати вибух "хлопком", переводити годинник два рази на рік, скасувати парад військових на День Незалежності і тд. Треба наприклад, козака Гаврилюка, який за всіх нас терпів ганьбу від ворога, виставити гидким, тупим і нікчемним.

Потім треба зайти вже на їхню територію більш нахабно. Наприклад, змусити плюнути в свої святині: ржать з Армії під час війни, пошутіть з Голодомора, випустити беркутівців-вбивць Небесної Сотні. Потім треба кинути вмерти в муках когось з військових, а іншого демонстративно по-бєзпрєдєлу посадити. Ну а в релігійному плані треба віддати вашу Лавру у користування мракобісам рпцфсб і не дозволяти цю ситуацію змінити.

А от далі, якщо стадо овець з цим всім погодилось, воно прийме будь-якого Шуфрича в НОК, Трухіна в парламенті, мецгера на відбудові житла.

Стадо ржало і не відчуло, як втратило гідність. І те, що воно не могло уявити в 2015 стане його реальністю в 2022-му.

І залишиться лише сконструювати секту з сяючим Месією нагорі, який із-за вівтаря штовхає вечірні проповіді, і транслювати овечкам власну мораль. І все. Ввечері вони включать марафон і почують, що "корупціонерів в країні більше немає".

Ця технологія довольно проста. Проста як у казці про лисичку, яка кладе спершу одну лапку, а далі ти виштовхнутий з власної домівки.

Щоб протидіяти цій технології треба чітко вибудовувати свої кордони і карати за кожне їх порушення.

Це важко зробити, коли тебе вже привчили і ти змирився, що ти не маєш ні кордонів, ні права на них. Але змирятися не треба. Треба чекати можливості пригадати їм все.

Джон Сміт