"Яка совість, така й честь" - Тамара Горіха Зерня

"Яка совість, така й честь" - Тамара Горіха Зерня

Вчора друзі скинули один сюжет «Кварталу». Оскільки телевізора у мене нема, а Квартал я не дивилася навіть тоді, коли він у мене був, такі речі до мене доходять з оказією і певною затримкою. Іноді взагалі як сніг на голову – наприклад, коли твої співвітчизники обирають Президентом актора невідомого тобі серіалу.

Але сьогодні не про це, а про сюжет.

У сюжеті висміюється впровадження української мови у сфері обслуговування. Герой сюжету приходить до повії, і вся сценка будується на тому, що повія говорить з ним українською. Для більшого сміху повії одягнені у вишиванки і українські вінки.

Скажу чесно, я не додивилася до кінця. Це вище моїх сил, це фізично боляче. При бажанні, погугліть і переконайтеся, я не вигадую.

Тим часом пам’ятаємо, що основне джерело офіційних доходів Волдоимира Зеленського у 2020 році – це роялті від ТОВ Квартал 95 Драйв Продакш (понад 4, 3 млн грн) та Дохід від здачі в оренду майна ТОВ Квартал 95 - 2,4 млн грн.

Його дружина Олена Зеленська працює у ТОВ Квартал 95. Її зарплата у Кварталі за 2020 рік склала 952 тис. грн.

Якщо я не помиляюсь, наша «перша леді» є сценаристом «квартальників». Принаймні, так вказано у її офіційній біографії: «Сценарист Студії «Квартал 95» з моменту її заснування»

То ось цей сюжет про українську мову «у всіх-всіх сферах обслуговування» - це її творіння?

Я дійсно хотіла б знати, хто автор сценарію. Думаю, це нормальний і виправданий інтерес.

Чи продовжує дружина президента України писати знущальні тексти, висміюючи та принижуючи українську мову та українську ідентичність? Чи отримає президент України роялті від цього сюжету?

Чи можна авторство таких текстів вважати офіційною позицією чоти Зеленських.

Дякую, дуже дякую.

Щоб ви у пеклі горіли.