"Якась Історична реконструкція..." - Олена Кудренко

"Якась Історична реконструкція..." - Олена Кудренко

Коли натовп скаженіє та самостійно виносить вирок. Він же палив жінок на вогні колись. Смакував деталі публічних покарань. Любив дивитись, як відрубають комусь голови. Бо все це побудоване на емоціях, на їх домінуванні над розумом.

Емоційному натовпу не важлива презумпція невинуватості - йому важливе шоу. Цим користуються сценаристи цього шоу, які зараз при владі та більше нічого й не вміють. Шоу - найлегше, що можна кинути натовпу. Замість побудови чіткої системи правосуддя вони не переймаються, кидають споживачам хліб та видовища. Обидві сторони вартують один одного.

Армія, мова, віра виявилися надто складними для емоційно невиважених - вони залюбки опанують шаріат та будуть забивати камінням людей, за чиєюсь вказівкою. А ще тому, що їх душа потребує крові та їм "зрозумілої" справедливості. І тут прекрасно лягає лінія поведінки влади: пацан сказав, що знайде вбивцю? Пацан зробив. Он, вже й поліцейські нагороджені. Справа вирішена. А ви не забудьте відмітити ці успіхи десь там, на наступних виборах.