"...Якби українці могли" - Євген Якунов

"...Якби українці могли" - Євген Якунов

...опинитися у 1991 році, коли були вибори першого президента України, то 81 % проголосували б за В’ячеслава Чорновола, порадував соцдослідженням КМІС..

І я не сумніваюся, що так воно й було б.

Більш за те, я думаю, що якби КМІС спитав, за кого сучасні українці проголосували б, опинившись в 1980 році, то й тоді вони віддали голоси б за Чорновола. Хоча вибори президента тоді ЦК КПУ й не думала проводити, а сам Чорновіл грів шконку в якомусь якутському таборі. Але обрали б, бо ми сьогоднішні ну дуже круті!!

А якби перенеслися у 1939 рік, то зрозуміло, обрали б президентом Бандеру. А 1846 року всі як один хотіли би президентом Тараса Григоровича Шевченка...

З цим усе ясно.

Значно цікавіше, як на мене, було б з'ясувати інше - що було б, якби українці 1991 року за допомогою машини часу мали змогу перенестися в наш час і проголосувати за президента України сьогодні? За кого б вони, громадяни СРСР і жителі Радянської України віддали свої голоси?

А численне населення України 1918 року? За кого б проголосувало сьогодні воно? Навпроти чийого прізвища поставили б галочку ?

Ой, підозрюю, нам їхній вибір не дуже сподобався би...