"Якщо кажете А, то давайте скажемо Б!" - Павло Вернівский

"Якщо кажете А, то давайте скажемо Б!" - Павло Вернівский

Тут мені пишуть, що не атакували аеродроми, бо не було достатньо засобів.

Чого не було засобів? Бо ще навіть рік тому, коли в новинах ширились повідомлення що Росія будує завод по виробництву Шахедів на 6000 шт в рік, то в нас вірили в швидке закінчення війни. І нікого не цікавило, що нам через півроку-рік знадобляться ці засоби!!!!

Потім. Хіба в нас хтось колись ставив далекосяжні цілі??

Ну от серйозно. Якби в нас розвідка відповідально займалась своєю роботою, то вони б перші знали б, що росіяни нарощують виробництво КАБів. І що через півроку проблема вилізе на фронті. Тому їм вже тоді треба було думати, що робити з тими аеродромами та авіацією.

Ну умовно. Захист аеродрому може складатись з такої-то кількості засобів ППО та РЕБ, таких-то типів. Технічні характеристики цих засобів. Боєзапас. І так далі. Також можна оцінити вірогідність передислокації ворожої авіації на інші аеродроми. І такі характеристики треба всіх потенційних аеродромів.

Тому для того, щоб обійти цей захист нам треба 50-100 безпілотників з такими характеристиками.

Далі, кількість. Через такий період ми хочемо робити системні удари, по 100 БПЛА кожен, з періодичністю в 1 тиждень. Тобто, нам треба 100 БПЛА*50 тижнів = 5000

Якщо припустити, що вартість такого БПЛА ну умовно 50 тис, то це виходить 10 млрд грн! І лише на закупівлю ударних БПЛА дальнього радіусу дії.

Чи хтось рік тому в нас ставив такі цілі? Ні звісно. В нас тоді запускали 10 БПЛА на Москву, щоб похайпувати.

А тепер ви мені розповідаєте, що засобів не було. Хоча це я чудово знав і до цього.