"ЯКЩО ЗАВТРА ВІЙНА?" - Антін Мухарський

"ЯКЩО ЗАВТРА ВІЙНА?" - Антін Мухарський

Я не претендую на роль військового експерта (хоч останнім часом досить багато з ними спілкуюся), а тому наважуся на власний суб'єктивно-оціночний пост в якому висловлю контраверсійну думку: "Війна з Росією в першу чергу вигідна саме Україні".

А тепер коротенький аналіз:

1) Країни Заходу чітко заявили, що санкції будуть пекельними. Не сумніваюся, що відключення Росії від SWIFT, впродовж досить короткого часу  опустить її економику до стану початку 90-х. В нетривалій перспективі це призведе до народних бунтів на кшталт Казахського. Одночасно полихне не тільки в Москві, але в Татарстані, Чувашії, на Кавказі і Дальньому Сході. З нападу на Україну запуститься остаточний, вже довго тліючий розпад останьої Світової імперії.

2) У разі "якщо Росія нападе", то це в першу чергу будуть ракетні удари по військових об'єктах та критичній інфраструктурі (і аж ніяк не танкові клини та наземне вторгнення). Воно почнеться після авіаударів. Судячи з оцінок експертів та власними замірами я бачу, що в Україні є ті критичні понад 10% дорослого населення (близько 2 000 000), які готові взятися до зброї. Враховуючи, що нині на руках в українців знаходиться понад 1,2 млн одиниць зареєстррваної зброї і від 2 до 4 млн незареєстрованої, то легкої окупації того ж Харкова та Одеси не відбудеться. Навіть ті "буржуї", що втекли від війни на Вільну Україну з ОРДЛО не захочуть жити в окупованій Одесі чи Харкові (про Дніпро вже не кажу, бо це дійсно наш форпост на Сході). Унаочнена розруха "русскаго міра" колись процвітаючого Донецька мотивує український бізнес чинити опір агресору краще за будь-яку пропаганду.

3) Чесно...Я не бачу жодного бонусу для Москви від нападу на Україну. І хоч по всіх російських каналах несеться "А-а--а-а НАТО похороніт дєтєй і пєнсіонєров в могілах совєтскіх солдат", або "Оні с позором покінулі Афганістан! Запад слаб как нікогда. Путін, надо наступать!" я не уявляю, що знаючи про наявність у нас мотивованої та боєздатної армії, якій відкрито західні кредити на постачання поки оборонної (модерної та високоточної) зброї, вони наважаться на наземне вторгнення. Контрольне питання: ЩОБ ШО? Щоб перед смертю попити води з Дніпра? Бо смерть чекатиме росіян усюди. Це буде люта партизанщина і опір на всіх рівнях. Все! Критичний час для окупації більшої частини України, який вони мали у 14 році, користуючись нашою розгубленістю і майже повною відсутністю війська упущено. Тепер ми будемо нищити їх без жодних сантиментів і рефлексій про "адіннарод" і "мижєбратья". Колаборанти, що спробують множити внутрішні чвари та зраду будуть нищитись так само несамовито. В цьому аспекті тероборона, добробати та самоорганізовані партизанські загони будуть діяти синхронно з ЗСУ, але не чекаючи "команди згори". Слава Богу досвід самоорганізації маємо величезний!

4) Ну і заключне: війни в сучасному світі розв'язуюттся виключно через енергоресурси. У нас нема критично важливих для Росії покладів нафти, газу... У нас є чорноземи і умовне "русскоговорящєє насєлєніє" (чесно кажучи такий собі актівчік) за права якого ніби готові воювати бурятскіє богатирі. Не вірю! Та й 120 тис. війська на північних кордонах недостатньо для повноцінного вторгнення. Щоправда є ще 35 тис. в ОРДЛО, 30 в Криму і ще троха в Придністров'ї, але й це теж не цифри для захоплення настільки великої країни як Україна. Вся ця російська войовнича риторика та вереск: "скоротіть кордони НАТО до меж 97-го року", скоріше нагадує вигуки екзальтованого гопника, що бере "кєнта на понт", аніж виважену позицію серьйозного геополітичного гравця. І Німеччина на це ведеться. І ще дехто в Європі. Бо їм хочеться торгувати з Росією, а не мати натовпи біженців на власних кордонах. Тому готові віддати Україну на поталу азійському хаму. Але всруться!!! Бо з нами Америка і Британія, "що "розпалюють в Україні конфлікт з власних інтересів" (як кажуть деякі експерти). Але принаймні не мають "синдрому поверженої нації" як ті німці чи Французи, бо Переможці! А тому мають іншу психологію і алгоритми дій.

 Нині Україна потужніша і за Німеччину і за Францію...поки не економічно - ні. Але за впертістю і готовністю битися за своє та їхнє право називатися Європою - це точно!!!

Це я до чого? Оце у вівторок отримаю право на нарізний ствол (дубельтівка та травмат у мене вже є). Так зупиню свій вибір на якісному болтовику з гарною оптикою. Калібр візьму 3006. Мисливський. А може краще Магнум? Снайперський. Бо лупить на 1000 метрів. Що порадите друзі? В разі чого наш з Орестом Лютим підрозділ - полк "Дніпро-1". Як трапиться щось шукайте нас там)))

А рашку ми -

ОДНОЗНАЧНО ПЕРЕМОЖЕМО!!!!