"Йорданія, шахед у вашому напрямку" - Антон Швец

В Йорданію залетів загублений безпілотник, загинуло 3 американських військових і ще десятки залишилися пораненими. Безпілотник приземлився на північному сході Йорданії поблизу сирійського кордону. Атакували 4 бази, у тому числі базу Вежа 22, де були американські війська. Що це за вежа? Знаходиться поблизу аль-танфського гарнізону, щоб потенційно протидіяти іранським бойовикам у цьому районі.

Кажуть, що ця атака – справа рук Ірану, але іранці заперечують. Там заявили, що це все «конфлікт між американськими силами і групами опору в регіоні». І в МЗС Ірану звинувачення щодо атаки на американців називають «безпідставними»:

"Як ми чітко заявляли раніше, групи опору в регіоні відповідають на військові злочини і геноцид сіоністського режиму, що вбиває дітей, вони не отримують наказів від Ісламської Республіки Іран", - речник МЗС Ірану.

Ісламський опір Іраку, що об’єднує підтримувані Іраном збройні угруповання, взяв на себе відповідальність за напад. Склад цієї групи нечіткий, але всі вони проти того, що у Штатах підтримують Ізраїль. Загалом учасники групи взяли на себе відповідальність за близько 20 атак на американські сили.

Байден прокоментував атаку і сказав, що напад огидний і несправедливий. Тому він обіцяє притягнути всіх винних до відповідальності. Тим часом інші американці тиснуть на нього ще більше і стурбовано вимагають бомбити Іран. Американські сенатори кажуть, що США мають завдати ударів по важливих цілях всередині Ірану, щоб стримати майбутню агресію. Ось вам і превентивний удар. Уже навіть голова Пентагону обіцяє якусь відповідь:

"І ми відповімо на них в той час і в тому місці, які оберемо самі. Президент і я не потерпимо нападів на американські війська, і ми вживатимемо всіх необхідних заходів для захисту Сполучених Штатів, наших військ і наших інтересів", – Ллойд Остін.

А ще є інфа, що може бути секретний удар за який на себе не візьме відповідальність США