"ЮЛЯ З ЯЙЦЯМИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЮЛЯ З ЯЙЦЯМИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

«Вєдь ета же-е-е веселі яйця, а не якесь там фаберже!»

Теза: «Тимошенко – єдиний в Україні політик з яйцями» набирає нового сенсу і змісту. Тепер можна точно казати – яйця у неї є. Але дещо не ті, про які ви подумали.

Взагалі, тема яєць в Україні напрочуд популярна. Саме яйцем було здійснено замах на екс-президента Януковича у 2004 р. Як казали тоді «важкий тупий предмет унесла охорона». Ідея втілилася у проект «Веселі яйця». Ідею у свою чергу перехопила партія Віктора Медведчука, створивши проект «Серпом по яйцях», відверто українофобським і антимайданним контентом його наповнювала команда Володимира Зеленського – Квартал 95. І от – яйця повернулися.

Хтось – невідомо хто – вирішив блиснути креативом.

Передісторія така. На початку поточного 2019 р. у соцмережі «Instagram» хтось (невідомо хто) виклав фото звичайного курячого яйця – і запропонував лайкнути. За принципом «а по приколу – лобзиком» звичайне яйце вподобали майже 27 мільйонів користувачів, побивши всі рекорди мережі, встановленні раніше. Можна було б лише посміятися з ситуації – але тут хтось вирішив нею скористатися.

У тому самому «Instagram» з’явилися профілі, теж з яйцем, але таким якому надано певні ознаки Юлії Тимошенко. Судіть по сканах.

Що це було? Варіантів може бути два. Або хтось вирішив «прокататися на хвили» - скориставшись успіхом «яйця» і не дуже розібравшись в його причинах, запустив флешмоб зі схожим образом. Або – хтось підклав Юлії Володимирівні грандіозну свиню. По результатам яйце призвело таки до свині – кадри яєць з ознаками Юлії Тимошенко в мережі просто висміяли. Та чи таку мету переслідували ті, хто виставляли малюнки яйце-Юлі?

Юлія Воломирівна відома своєю любов’ю до епатажу та до не надто продуманих кроків. Тут можна згадати і її зачіску з косичками «мати драконів», і зачіску «Бабетта іде на війну», і рекламу в стилі японських аніме, і комікси і ще багато чого. Зрештою – її знаменита коса теж імпровізація, яка стала практично брендом. Тож припустити що за появою яйце-Юль в «Instagram» стоять саме парники Юлії Тимошенко підстав – більше ніж достатньо.

Мінімум один результат наразі досягнуто – «Юлю з яйцями» запам’ятають надовго.

До речі, на профілі-оригіналі, з’явилося ще одне фото – з тріснутим яйцем.

Певно – далі буде.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко