З 22 серпня вступають в дію нові штрафи за порушення строків перебування в Україні «євроблях»

З 22 серпня вступають в дію нові штрафи за порушення строків перебування в Україні «євроблях»

Зупинити дію штрафів з цієї дати юридично не можливо!

Розмір штрафів передбачено за шкалою у залежності від кількості днів перевищення строку перебування авто в Україні.

Максимальні штрафи передбачені при порушенні строків перебування понад 30 днів або при їх втраті. У такому випадку штраф становить 170 тис. грн. або конфіскація автомобіля.

Зважаючи на заборону з 25.08.2018 тимчасового ввезення в режимі транзит без сплати грошової застави, з цього часу автомобілі в Україну в режимі транзит практично не ввозились. Без сплати грошової застави та митних платежів автомобілі з іноземною реєстрацією могли ввозити лише іноземці та громадянами, які перебували на консульському обліку. Інші «схеми» безкоштовного ввезення були зупинені.

Отже, більшість «євроблях», які пересуваються на території України в режимі «транзит», прострочили строки тимчасового ввезення саме понад 30 днів. Власники зазначених автомобілів не вивозили ці автомобілі в очікуванні «доступного» розмитнення та чергового відстрочення новоприйнятих штрафів. Таких автомобілів за різними оцінками перебуває в Україні від 300 до 400 тисяч.

Проте, нові штрафи вступають в дію з 22.08.2019 та зупинити їх дію з цієї дати юридично не можливо, через те, що з цієї дати навіть не зможе розпочати роботу Верховна рада. Можливо це буде пізніше, проте не відомо коли і чи буде взагалі.

А нові штрафи вступають в дію вже через декілька днів і митниця має повне право штрафувати порушників за новими розмірами штрафів (Якщо авто перебуває зі порушенням на час дії нових штрафів).

Тому, з 22.08.2019 кожен власник невивезеної своєчасно в режимі транзит «євробляхи» може сплатити 170 тис. грн. штрафу або позбудеться автомобіля!