"З «Центренерго» Коломойському вже нічого виводити – голова ради кредиторів" - Влад Пономар

"З «Центренерго» Коломойському вже нічого виводити – голова ради кредиторів" - Влад Пономар

За словами голови ради кредиторів «Центренерго» і засновника компанії «Енергомережа» Дмитра Крючкова, Коломойський перестав виводити з компанії мільйони доларів в місяць за допомогою схем з продажу дешевої електроенергії своїм підприємствам.

«Зараз такої ситуації вже немає. Там вже все сумно, повірте. Вже нічого виводити» – сказав Крючков, відповідаючи на питання про виведення грошей з «Центренерго».

Також, за його словами, приватизація «Центренерго» не може відбутися найближчим часом.

«Вже зрозуміло, що ніякої приватизації «Центренерго» не буде – ніхто не захоче купувати борги. Так само, як і не буде приватизації інших компаній.

Сьогодні з «Центренерго», крім виробничих потужностей, брати нічого» – вважає Крючков.

За словами голови ради кредиторів компанії, процедура банкрутства «Центренерго» зараз припинена, а для її відновлення необхідно рішення суду.

Раніше повідомлялося, що фірми з орбіти Коломойського перепродавали російське вугілля державній компанії «Центренерго». Таким чином олігарх «вимив» з компанії близько 300 млн гривень.

За інформацією журналістів програми «Схеми: корупція в деталях», фірми, пов’язані з Коломойським, за першу половину 2020р заробили понад 4 млрд гривень на продажу вугілля і газу державної компанії «Центренерго», продаючи сировину для виробництва електроенергії за цінами вище ринкових.

У Фонді держмайна теж не вірять в приватизацію підприємства в 2020р.

За підсумками 2019р збитки держкомпанії становили 2,5 млрд грн, при цьому в 2018р у компанії був прибуток 1,4 млрд грн.
Детальніше про ситуацію на «Центренерго», а також про фактичне банкрутство великих енергетичних держпідприємств і їх мільярдні борги читайте в інтерв’ю OilPoint з Дмитром Крючковим.

Влад Пономар