Із чим ми входимо в день виборів

Із чим ми входимо в день виборів

Штош…

Вирішив написати кілька думок, щоб підсумувати із чим ми входимо в день виборів. А для цього я хотів би проаналізувати ті закиди, які більше трьох років лунали в бік Петра Порошенка і дійшли свого апогея під час президентської виборчої кампанії.

Отже, що ми маємо на сьогодні.

РосЗМІ та 1+1, а також опоненти Порошенка нам казали: «Порошенко обікрав Україну».

Насправді: Офіційна статистика, станом на 22 квітня 2019 року (наступний день після 2-го туру) Золотовалютні резерви України складали 20,5 млрд доларів, а на єдиному казначейському рахунку було 36,8 мільярдів грн.. Для порівняння, коли втік Янукович на ЗВР залишилось 15 млрд. доларів, а на казначейському рахунку 108 тис. грн.. І окреме запитання до всіх тих, хто кричав, що Порошенко обкрадав їх особисто – а хіба з його уходом ви стали більш заможними? Ні. То хто зараз вас обкрадає?

РосЗМІ та 1+1, а також опоненти Порошенка нам казали: Порошенко за час правління збагатився в 100 разів.

Насправді: 5 березня 2019 року американський журнал Форбс не включив Порошенка в перелік мільярдерів, бо його статки зі підрахунками експертів журналу були менше мільярда. Більше конкретики було в фінансових аналітиків Блумберг – найповажнішої в світі фінансової аналітичної організації. 20 травня 2019 року вони опублікували дослідження, відповідно до яких статки Порошенка за час його правління знизились на 40%.
А тепер уявіть рівень брехні наших ЗМІ? «Зросли в 100 разів» замість «знизились на 40%».

РосЗМІ та 1+1, а також опоненти Порошенка нам казали: Порошенко незаконно відправив наших моряків до Керченської протоки і це він винен в тому, що вони потрапили в полон.

Насправді: Морський трибунал визнав, що дії України були законними і що росія має повернути наших моряків. Пізніше рішення трибуналу підтримав президент Зеленський. То в чому був винен Порошенко?

РосЗМІ та 1+1, а також опоненти Порошенка нам казали: Порошенко вигідна війна, бо він наживається на ній. Саме тому війна досі не закінчена.

Насправді: Порошенко вже не президент, а війна триває. То хто зараз на ній наживається? Президент Зеленський після атаки на кортеж голови донецької ВЦА заявив, що «миру не хочуть ватажки ОРДЛО». Навіть він визнав, що Порошенко не винен в тому, що війна триває.

РосЗМІ та 1+1, а також опоненти Порошенка нам казали: Порошенко винен в загибелі наших хлопців в АТО (Іловайськ, Дебальцеве тощо).

Насправді: За час правління президента Зеленського в АТО було вбито 58 наших бійців. А хто винен в їх смерті? Зеленський? Чи знову Порошенко? Чи може ті, хто в них стріляв?

РосЗМІ та 1+1, а також опоненти Порошенка нам казали: Полонених не повертають через пасивність Порошенка.

Насправді: Порошенко вже не президент, а полонених досі не повернули. Зеленський постійно вимагає від москви повернути полонених, а полонених досі не повернули. То знову Порошенко в цьому винен?

РосЗМІ та 1+1, а також опоненти Порошенка нам казали: Мінський формат Порошенка не працює.

Насправді: Зеленський заявив, що альтернативи Мінському формату немає і продовжив роботу в мінському форматі. Проте росія й досі гальмує цей процес. Знову винен Порошенко?

РосЗМІ та 1+1, а також опоненти Порошенка нам казали: Порошенко винен в розкраданні армії.

Насправді: ДБР визнали, що в них немає даних про браковані бронежилети. Немає жодної підозри по «розкраданню армії», про Свинарчуків всі забули і вже два місяці про них не згадують ані ЗМІ, ані правоохоронці. І саме головне – за два місяці після другого туру до ЗСУ не було передано ЖОДНОЇ ОДИНИЦІ нової техніки. То хто зараз грабує армію?

РосЗМІ та 1+1, а також опоненти Порошенка нам казали: Порошенко з Ахметовим наживаються на Ротердам +, саме тому в нас такі великі тарифи.

Насправді: З 1 липня Ротердам + відмінили і тарифи стали ще більше. І хто тепер на них наживається разом з Ахметовим?

Ось таку картину маємо на сьогодні. Брехня проти фактів. І цією брехнею, яка нескінченним потоком лилася більше трьох років з екранів телевізора та соціальних мереж нас переконали, що у всьому винен Порошенко. Нас елементарно обдурили. І з кожним днем все більше і більше людей будуть розуміти, що вони стали жертвою наглого шахрайства. Але ми це подолаємо. Країна точно одужає і стане сильнішою.

Слава Україні! Якщо згідний, зроби репост!

Denis Pyatigorets