"З головного за 8 вересня - суб`єктивний погляд" - Олег Шарп

"З головного за 8 вересня - суб`єктивний погляд" - Олег Шарп

▪️Сьогодні наважусь сказати, що ЗСУ вперше за весь час перехопили оперативну ініціативу у цій війні. Причому, практично на всіх напрямах.

▪️Стільки кадрів вбитих та полонених рашистів я не бачив з березня поточного року. За узагальненими підрахунками з вітчизняних та західних джерел, за три дні на Харківському та Херсонському напрямах у полон потрапило до 550 найманців з ОРДЛО, Росгвардії та ЗС РФ. Вбито від 270 до 300 осіб. Власні втрати ЗСУ оцінюються у 35-40 вбитих та до 150 поранених.

▪️Рашистами, за підрахунками Oryx, втрачено за ці три дні 162 одиниці військової техніки. 24 з них - захоплено ЗСУ. Також до нас перейшов арсенал артилерійських боєприпасів у Балаклії,

▪️Звільнених населених пунктів більше, аніж ви думаєте - проте, пріоритет у висвітленні цього моменту віддамо Генштабу.

▪️До нового пакету військової допомоги США для України увійшли боєприпаси для РСЗВ Himars, гаубиці калібру 105 мм, протирадіолокаційні ракети Harm, а також певна військова номенклатура, призначення якої тимчасово не оголошуватимуть. Я теж поки промовчу, але натякну, що дальність плеча наших ударів по тилам окупанта з кожною такою поставкою збільшується.

▪️Русняві починають хаотично перекидати резерви туди-сюди, ще більше вносячи розлад у свою оборону. Але треба розуміти, що це є одним з бажаних елементів нашого наступу.

▪️Серед полонених рашистів близько десятка старших офіцерів, які є дуже важливою одиницею для обміну на наших героїв. Ймовірність якнайшвидшого повернення "азовців" та інших хлопців зросла як ніколи.

▪️А ще Петро Порошенко підгадав під цей день 38-му річницю своєї свадьби зі своєю чарівною дружиною, з чим їх, як прихильник партії "ЄС", і поздоровляю.