«З мріями про майбутнє» - Олег Пономар

«З мріями про майбутнє» - Олег Пономар

Шодо вчорашнього посту про партію та конституцію

Я нещодавно писав, що наразі не маю якихось міркувань та ідей стосовно право-ліберальної партії, хоча бачу, що ця політична ніша є абсолютно порожньою в Україні, а потреба виборця у такій партії є і вона є значною.

Я також писав, що скоріш за все, до виборів 2019 року такого проекту, пов'язаного з моїм іменем, не буде. І моя думка не змінилась.

Але, водночас, я вважаю, що мої читачі мають свої міркування стосовно цього, і повинні мати можливість десь про це сказати. І мої читачі просять мене про це у коментарях.

Отже. Про конституцію. Україна має хорошу Конституцію і ніхто (наскільки мені відомо) на намагається її міняти. Але думати про це не заборонено — яку країну ми хочемо збудувати. На яких ідеях і засадах.

Мені впав до ока гіпотетичний варіант проекту майбутньої конституції. Цей проект написано не мною, а одним з моїх знайомих (написано ще влітку, але я звернув увагу недавно).

Цей проект видався мені цікавим і гідним обговорення. Закладені у ньому принципи є дуже подібними на мої право-ліберальні політичні погляди. І цей проект може бути частиною ідеї майбутньої гіпотетичної партії.

Я вирішив, що цей проект може бути основою для обговорення майбутніх моделей державного устрою України. І майбутніх гіпотетичних правих партій в Україні.

Обговорюйте в коментарях. Обмінюйтесь думками. Це нормально. І це чудово.

Також я подумав, що моя головна сторінка (профіль російською) не дуже годиться для цього, бо вона, головно, про геополітику, та її читають багато людей з колишнього СРСР, які живуть в усьому світі, але питання партій в Україні їм є критично не важливим. Тому я вирішив, що цю тему ми будемо обговорювати на моїй українській сторінці.

І ще. Звертаюсь до тих, хто критикує цю ідею і більше того, випускає назовні свою жовч. Вас ніхто не змушує цього робити. Лише добровільно )

Також гадаю, що не варто зайвий раз нагадувати, що саме я визначаю, що обговорювати на моїй сторінці. Логічно?

Я бачу, що у моїх читачів є потреба такого обговорення. І це чудово — бути політично активним. Не байдужим.

Олег Пономар