"З приводу F-16 та Безуглої" - Богдан Буткевич

"З приводу F-16 та Безуглої" - Богдан Буткевич

1. Навіть якщо це дійсно був friendly fire від власного ППО - то це стандартна ситуація на війні. На жаль, за статистикою, втрати від нього навіть у західних армій досягають 20-30 %. Це неприємно і дуже тупо - але в цьому немає нічого суперзрадного. Так буває, і далеко не тільки в нас. І на цій війні це теж далеко не перший, на жаль, випадок збиття власних літаків. Що в нас, що у ворога.

Це не є індульгенцією для командирів відповідних підрозділів. Але в цьому хай розбирається службова перевірка. Й від ЗСУ, й від наших партнерів. А про її результати точно не має знати ніхто сторонній.

2. Мар'яна Безугла - це не про бажання щось змінити на краще. Це про брудні ігри єрмака. Метою якого є постійне збиття будь-яких яскравих постатей та організацій. Які можуть відволікти погляд Зеленського від нього самого.

Тому все, що зливається через безуглу, навіть коли це гірка правда - це не для покращення ситуації в Силах Оборони, реформування їх, покращення управління тощо. Тобто, ця не зовсім адекватна персона може щиро вірити, що робить гарну справу.

Насправді ж, нею маніпулюють дуже гидкі люди, яких я й називаю терміном "єрмачня".

Це робиться для накручування недовіри всіх до всіх, для нівелювання авторитету армії в цілому та будь-кого, хто стоїть на її чолі. І для того, щоб єрмак міг продовжувати маніпулювати нарцисом на посту президента в своїх дрібних, ларьочниківських інтересах.

В тих самих, в яких єрмак з квітня 2022 р. накручував Зе проти Залужного.

3. Ця мерзотна війна єрмака проти Сил Оборони буде тривати доти, доки він перебуватиме біля Зе і при владі. Не бачу ніяких шансів закрити рота його шавкам, окрім потужного суспільного осуду.

Трабл в тому, що це угрупування хайпує часто на дійсно великих проблемах - які вони ж і не вирішують. Бо коли я чую про недостачу людей на фронті, не таке управління чи погані укріплення з ротів обслуги ОП - у мене тільки одне питання: якої ще влади вам, потвори ви такі, не вистачає для вирішення цих проблем? Може, Зе царем зробити, а єрмака висвятити в кардинала?

Зараз ми по повній починаємо пожинати плоди управління війною і країною у війні Зе-зграєю. На цьому етапі всі системні баги вже неможливо компенсувати героїзмом людей і штурмовщиною й піаром.

Тому що ж - повторюю ще і ще раз.

Зе і його оточення - це велика проблема. З якою нам цю війну виграти надскладно. Залишається вірити, що хоча б не програємо - як завжди завдяки тому-таки героїзму та винахідливості народу.

ЗІ: Хоча ситуація під Покровськом навіває дуже темний песимізм...