З вакцинами можуть допомогти європейці

З вакцинами можуть допомогти європейці

Польща не відмовляється від своєї обіцянки щодо постачання в Україну 1.2 млн доз вакцини AstraZeneca. У Мінздраві Польщі повідомили, що зараз проводиться робота стосовно перепродажу Україні вакцини AstraZeneca і польська сторона не має наміру відмовлятись від цього процесу.

Єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон 9 травня повідомив, що ЄС не подовжив заказ на вакцини виробництва AstraZeneca по квоті додаткових доз. Це означає, що контракт на діючі закази буде реалізовуватись і цю вакцину виробник повинен доставити замовнику. А от надалі ЄС від таких замовлень відмовляється.

У той же час влада Норвегії оголосила про остаточне виключення щеплення проти COVID-19 вакциною компанії AstraZeneca зі своєї програми вакцинації через рідкісні, але серйозні побічні ефекти.

Норвегія призупинила введення вакцини AstraZeneca 11 березня через повідомлення про серйозні побічні ефекти, такі як утворення тромбів.

Країна розглядає можливість надати залишки вакцини іншим країнами, або залишити для зберігання на випадок надзвичайної ситуації.

Обіцяна Польщею вакцина може надійти у травні-червні.

ЗеФакТи