"Зі звіту Інституту вивчення війни" - Антон Швец

"Зі звіту Інституту вивчення війни" - Антон Швец

Пишуть, що Україна досягне успіху за умови створення самодостатньої оборонно-промислової бази з підтримкою США та ЄС. Зрозуміло, що зараз ми залежимо від Заходу та будемо залежати в найближчі роки. І тому наш пріоритет – звільнення стратегічно важливих районів, що зараз окуповані. Це Запорізька та Херсонська області, а в ідеалі – більша частина Донбасу, де є підприємства і промислові об’єкти.

Але.

Тут маємо нюанс: звільнити ці території ми все одно можемо лише з західною допомогою. А вже потім на майбутнє будемо оживляти й відбудовувати ОПК. Усе, що потрібно зараз – швидке посилення допомоги від Штатів і країн Європи. Як ми бачимо, росія вже навчилася обходити санкції, виробляти нову зброю і тренувати своїх вояк. Тому говорити про нашу автономність поки що зарано.

І все ж позитив є: в Інституті кажуть, що ми доволі перспективні і за їхніми прогнозами зріст може відбутися вже у 2024 коштом інтелектуального капіталу та інновацій у виробництві озброєння. І загалом вони вважають населення України високоосвіченим та технічно розвиненим, тому в майбутньому ми маємо непогані шанси таки стати на ноги.