"За даними Forbes в землю України зариті шалені суми, - це вартість наших корисних копалин" - Олена Кудренко

"За даними Forbes в землю України зариті шалені суми, - це вартість наших корисних копалин" - Олена Кудренко

Загальна вартість запасів оцінюється приблизно в 14,8 трлн доларів, але найбільше тут:

- Донецька область - 3,8 трлн доларів;

- Дніпропетровська область - 3,5 трлн доларів;

- Луганська область - 3,2 трлн доларів;

- Полтавська область - 790 млрд доларів;

- Харківська область - 685 млрд доларів,

всі інші - менше.

Російське (хотіла сказати "суспільство", але там не суспільство, там маса чогось, когось...) ділиться на три типи (суб'єктивно):

- той, який геть нічого на цьому не розуміється, і "рождєн, чтоб сказку сдєлать былью". Не свою казку - казку російських олігархів.

- той, який цинічно рахує, скільки зерна можна вкрасти з окупованої Херсонщини, чи скільки підприємств можна пограбувати в Україні.

- і той, який в особі путіна поєднує якусь власну ідею відновлення "величі" радянщини, пестить власні амбіції, шалено хоче влади, але при цьому є таким самим мародером, як попередній пункт.

Дивіться, що по українській Білгородщині (це російська вікіпедія) - в області зосереджено більше 40% запасів залізних руд всієї країни (рассії). Є родовища будівельних матеріалів (піска, крейди, глини). Є географічні передумоуви для виявлення платини, відомі прояви золота, графіта.

На українській Кубані є запаси нафти, природного газу, мармуру, залізних та апатитових руд, гравію, кварцового піску...

Цивілізація рассії зібралася в вузлик саме біля наших кордонів, встромивши зуби з одного свого боку в українські землі, найбільш багаті - з іншого свого краю росіяни вгризаються в "ісконно" китайські території.

Тобто жрати рассія любить з чужого столу. Пам'ятаєте рекламу прального порошку? "Вы єщє кіпятітє? Тогда мы ідєм к вам". Перефразую, бо дуже підходить для лозунгу росіянам: "у вас лучшє чєм у нас? Тогда мы ідєм к вам".

Ну і погнали тоді, Донецька область (копалин на 3,8 трлн доларів), Луганська область (копалин на 3,2 трлн доларів)... Білгородську, де 40% залізних руд, забрали раніше...