"За хліб з маслом..." - Карл Волох

"За хліб з маслом..." - Карл Волох

Колись мені Данилов навіть подобався. За рівнем жорсткості заяв щодо Московщини він нагадував радше постмайданного, ніж зеленого керівника.

Під час підготовки до війни ставлення суттєво погіршилося. Ви ж знаєте, я теж вважав, що початок війни в Україні буде для Путіна фатальною помилкою й він на це не наважиться. Але я щоразу, на всіх можливих ефірах, підкреслював: я це кажу як простий фейсбучних аналітик, який не має жодних владних повноважень. Якби я був військовим, депутатом або чиновником, котрий має бодай найменший стосунок до питання, готувався б до війни по повній. Не можу уявити жодної цивілізованої держави в світі, де поводилися б інакше.

У нас все було навпаки. Однієї відмови влади перенаправити кошти з будівництва доріг на закупівлю зброї, амуніції та іншого військового приладдя для відповідальної людини на такій посаді мало бути достатньо, щоб, принаймні, подати в гучну відставку. Данилов цього не зробив.

Те, що він робить зараз, розповідаючи зовсім уже ганебні байки про «підготовку до війни з 19 року» - при зірваному кілька бюджетів поспіль оборонному замовленні, провалі ракетної програми, недофінансуванні інших стратегічно важливих статей, фактичного відкриття московитам південного та білоруського напрямків наступу тощо - це просто неймовірна ганьба.

Ну, не маєш ти яєць відстояти свою думку чи піти у відставку - ок, ніхто від тебе вже не очікує геройства. Але ж і перетворюватися на дешевого брехливого пропагадона на такій посаді під час війни тебе теж ніхто під пістолетом не примушує!