"За Курськ ПОМСТЯТЬСЯ Сумам! Зеленський готує нам ПІДСТАВУ. Нові СХЕМИ в Міноборони" - Віктор Бобиренко

"За Курськ ПОМСТЯТЬСЯ Сумам! Зеленський готує нам ПІДСТАВУ. Нові СХЕМИ в Міноборони" - Віктор Бобиренко

Борислав Береза  з політологом, керівником експертної групи Бюро аналізу політики Віктором Бобиренком обговорюють найактуальніші теми дня.

- Четвертий день у Курській області РФ тривають бої. Як повідомляють ЗМІ, українські війська прорвали кордон і взяли під контроль декілька населених пунктів. Що відбувається? Як далі може розвиватися ситуація? Чи не буде прориву РФ до Сумщини після відходу ЗСУ?

- Операція в Курській області показала, що Росія беззахисна, кордони може порушити сьогодні той у кого є війська, а влада Путіна слабка. Які висновки можуть зробити на Заході на підставі цієї інформації?

- Україна має непохитну мету — підготувати реальний фундамент для справедливого закінчення цієї війни вже цього року. Таку заяву зробив президент Зеленський. Яким чином він хоче це зробити? Що таке "справедливе закінчення цієї війни" для Зеленського? Що справді треба зробити українській владі заради перемоги?

- Державне агентство з питань кіно відібрало членів у нову Раду з держпідтримки кінематографії. Цей орган найближчим часом визначатиме, які українські фільми отримають фінансування, а які - ні. Цього року Держкіно має отримати 618 млн грн, з яких 589 млн буде розподіляти саме Рада з державної підтримки кінематографії. У новому складі Ради є люди пов'язані з керівником Офіса президента Андрієм Єрмаком і колишнім очільником ради Артемом Колюбаєвим. Про це повідомили "Слідство.Інфо". Під час війни нам дійсно потрібно витрачати півмільярда на кінематограф? Чи він ці гроші і не побачить? Все розпиляють?

- Скандал з яйцями по 17 грн для Міноборони закінчився нічим, як і багато інших скандалів. Ділки не лише не були покарані, а ще й повернулись до своєї справи і знову стали постачальниками відомства. Що відбувається? Чи варто сподіватися на зміну ситуації до зміни влади?

- В Україні може зникнути дешевий та якісний інтернет. Гетманцев та його команда почали атакувати малих провайдерів. Чиє замовлення виконує Гетманцев, чому Зеленський не реагує на порушення закону та кому вигідно, щоб громадяни України були обмежені в отриманні інформації?

- Демократія VS автократія: хто сильніший під час війни? Чи варто звертати увагу на те, що Зеленський намагається придушити демократію, свободу слова, незалежні ЗМІ, боротьбу з корупцією на користь своєї абсолютної влади? Ситуація зміниться на краще після закінчення військових дій чи навпаки погіршиться?

- Чи прийшов час нашої національна ідеї? Яка вона? Що саме варто запропонувати українцям, щоб отримати загальнонаціональну підтримку? Чи скористаються моментом шарлатани та популісти?