"За межами розуміння" - Віктор Трегубов

"За межами розуміння" - Віктор Трегубов

Цей відступ з Київської області треба дуже сильно фільмувати та максимально перекладати.

Бо те, що відбувалося там, не має ані найменшого військового пояснення.

Навіть знищення Маріуполя має збочену, психопатичну, але логіку. Пробиття коридору на Крим, вихід на адміністративні кордони, небажання нести втрати під час боїв в місті...

Київщина не пояснюється нічим, крім абсолютно нелюдського складу розуму. Все те, що відбувалося тут, не мало військового сенсу. Навпаки, з цієї точки зору воно було шкідливе.

Місяць грабунків, вбивств і згвалтувань там, де завдання стояло завоювати прихільність місцевих. Розстріли заради забави. Морення голодом. Вбивство домашніх та свійських тварин. Нищення музеїв. Прицільне полювання на вчителів. Мародерство навіть якихось дешевих дрібничок. Такого досвічені люди не бачили навіть у близькосхідніх конфліктах, найближчий аналог - Руанда.

Раніше я хотів побачити вогонь над Кремлем. Тепер я думаю про їхні деревні. Ці нелюди не з Москви йшли, а з глубінки, з селищ з невимовними назвами. Це були навіть не якісь ідейні ватники, а звичайні Вані та Ахмети, часто призовники. Це була не каральна акція, а просто прояв їхнього бачення світу.

Такі вони. От він - їхній простий хлоп від землі та сохи.

І він схожий на людину ще менше за Путіна.