За минулу добу бойовики майже 100 разів відкривали вогонь

За минулу добу бойовики майже 100 разів відкривали вогонь

Російсько-терористичні угруповання і надалі концентрують свою вогневу активність в районах Донецька, повідомляє прес-центр штабу АТО. Так 2 серпня, з 18 години і до опівночі ворог двічі зі 120-мм мінометів бив по Пісках, Авдіївці, Опитному. Крім того, о 20.20 і о 21.50 найманці вели вогонь з танку знову ж таки по селищу Піски. 

За словами речника АТО Анатолія Стельмаха, минулої доби відзначалася певна активізація противника і на Маріупольському напрямку, де впродовж минулих декількох днів було затишшя. Близько 19 години бойовики двічі зі 120-мм мінометів обстріляли Новогригорівку. Також під мінометним вогнем забороненого калібру опинилися Старогнатівка та Богданівка. Продовжуючи тактику руйнуваня інфраструктури Донбасу, найманці з 21.30 і до 22.45 тричі били зі 122-мм артилерії по житловій зоні селища Гранітне. 

Загалом за минулу добу противник 99 разів порушив режим припинення вогню. 5 разів бойовики застосовували артилерію, 33 – міномети, 81 - гранатомети і стрілецьку зброю, 5 разів били з танку. У відповідь підрозділи сил АТО вели вогонь з озброєння, що не заборонене Мінськими домовленостями.