"За наказом зверху...?" - Борислав Береза

"За наказом зверху...?" - Борислав Береза

У листопаді 2021 президент Володимир Зеленський заявив, що віін впевнений, що глава його Офісу Андрій Єрмак – потужна людина, яка зробила багато важливих операцій, і його не можна втрачати.

Нещодавно Зеленський заявив, зо Єрмак — потужний менеджер. І він його поважає за результат. Він робить те, що говорить йому Зеленський, і він виконує ці завдання. Це слова Зеленського.

Тож все, що відбувається - це завдання Зеленського? Ок. У жовтні 2023 року видання Bihus.Info встановило, що Артем Колюбаєв, бізнес-партнер Андрія Єрмака, за останні пів року розвинув будівельну справу, отримував гроші від компаній пов’язаних із Столаром, став співвласником фірми-виробника БпЛА та отримав 20 мільйонів гривень на свої кінопродукти. Схоже, що все це звалилося на Колюбаєва не тому, що він бізнес-партнер Єрмака, а тому що це все сталося по наказу Зеленського. Чи все ж через те, що Колюбаєв близький до Єрмака?

Але найцікавіше наступне. У листопаді 2023 року журналісти з’ясували, що компанія Колюбаєва отримала дозвіл на відправку 37,5 мільйонів гривень у Дубаї під приводом закупівлі м’яса у розпал повномасштабної війни. Але м'ясо в Україну так і не приїхало. А що ж так? Це теж сталося по команді Зеленського? Чи все ж Єрмака? А правоохоронці не зайнялися цією справою тому що Зеленський заборонив? Чи Єрмак? Ой, стільки всього незрозумілого...

А зараз журналісти з’ясували, що родина українського кінопродюсера Артема Колюбаєва, бізнес-партнера голови Офісу президента Андрія Єрмака, позичила в російської фірми кошти на придбання будинку у передмісті Вашингтона за $600 тисяч. Мені цікаво, як на це відпеагують в ОП? Чи, як завжди, ніяк? А ще цікаво, що сталося, якби це зробив представник опозиції? Але бізнес-партнеру потужної людини можна. Чи це інше?