ЗА НЕ ПРИСТЕБНУТИХ РЕМЕНЯМИ БЕЗПЕКИ ПАСАЖИРІВ ВОДІЙ МОЖЕ СПЛАТИ ШТРАФ ДО 8500 ГРН

ЗА НЕ ПРИСТЕБНУТИХ РЕМЕНЯМИ БЕЗПЕКИ ПАСАЖИРІВ ВОДІЙ МОЖЕ СПЛАТИ ШТРАФ ДО 8500 ГРН

І ЦЕ НЕ ВСЕ.

Водій несе відповідальність не тільки за те, що сам не користується ременем безпеки, а й за те, що перевозить пасажирів, які не пристебнуті.

Правила дорожнього руху ЗОБОВ’ЯЗУЮТЬ ВОДІЯ особисто використовувати ремені безпеки, а також НЕ ПЕРЕВОЗИТИ ПАСАЖИРІВ, НЕ ПРИСТЕБНУТИХ РЕМЕНЯМИ БЕЗПЕКИ, в тому числі на задньому сидінні. Також Правила зобов’язують пасажирів бути пристебнутими під час пересування на транспортному засобі.

За порушення правил користування ременями безпеки на водія передбачено накладення адміністративного штрафу в розмірі 51 грн.

Якщо ж факти перевезення пасажирів, не пристебнутих ременями безпеки, буде виявлено поліцією при оформленні дорожньо-транспортної пригоди з відповідними НАСЛІДКАМИ, то на водія може бути накладено штраф за статтею 286 ККУ у розмірі від 2400 грн. до 8500 грн. або у вигляді обмеження волі на строк до 8-ми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3-х років.

Зокрема, районний суд Хмельницької області рішенням від 30.11.2018 щодо водія, який перевозив пасажирів, не пристебнутих ременями безпеки, та спричинив дорожньо-транспортну пригоду з відповідними наслідками, виніс вирок у вигляді 3-х років і 6-ть місяців позбавлення волі. Подібні рішення у судовій практиці не поодинокі.

Тому, з метою недопущення таких наслідків, рекомендуємо водіям ПЕРЕД ПОЧАТКОМ РУХУ ПЕРЕКОНАТИСЬ ЧИ ВСІ ПАСАЖИРИ АВТОМОБІЛЯ ПРИСТЕБНУТІ, в тому числі ті, які перебувають на задніх сидіннях. І лише після цього здійснювати рух.

Ніхто не може передбачити, що буде під час руху автомобіля далі!

Дорожній Адвокат