"ЗА ПЕНСІЄЮ КУДИ ПРИХОДИТИ, ЧИ ЇЇ ВЖЕ ЗАБРАЛИ?" - Александр Гончаров

"ЗА ПЕНСІЄЮ КУДИ ПРИХОДИТИ, ЧИ ЇЇ ВЖЕ ЗАБРАЛИ?" - Александр Гончаров

Якось надто напружено все виходить. Справа в тому, що пенсіонерів, які не отримуватимуть або не витрачатимуть гроші зі свого пенсійного рахунку протягом 6 місяців, можуть позбавити пенсії! Це передбачає законопроєкт №9453, який Верховна Рада ухвалила в першому читанні. Якщо його приймуть, то виплату пенсій можуть також припинити в разі тимчасового проживання за кордоном.

Не знаю, чи дозріють наші люди до того, щоб давати економічну оцінку політичним рішенням і конкретно кожному народному депутату – які вони завдали шкоди чи дохід виборцям? Нарешті, як економічна кухня у Раді позначилася на особистому гаманці пересічного українця?

Все це, звичайно, не додає нам впевненості у майбутньому. І, на жаль, ми, як і раніше, не довіряємо законодавцям. Мабуть, тут і прихована найбільша проблема.

І у всіх без винятку сидить цвяхом у голові одне й те саме питання: а де гарантії подальших виплат пенсій? Чому на законодавчому рівні так мало зроблено. Наприклад, не прийнято Закони про запровадження накопичувального пенсійного рівня, про професійні пенсійні системи, про дострокові виплати пенсій.

А може, в умовах війни настав час ухвалити Закон про те, що бюджет країни стане додатком до державного пенсійного фонду? Це не жарт. Нині українцям далеко не до сміху.