"За що покарали суддю Гальонкіна?" - Александр Соколовский

"За що покарали суддю Гальонкіна?" - Александр Соколовский

Вчора Вища рада правосуддя вирішила звільнити голову Полтавського апеляційного суду Сергія Гальонкіна. Полтавчанам він ще відомий тим, що мешкає у “будинку-церкві”…

НАБУ зафіксувало, як Гальонкін збирав у себе адвоката та інших суддів для "вирішення питань" у двох провадженнях стосовно п’яних водіїв. Причому один з яких — син одного з суддів.

Ось одна з цитат Гальонкіна під час спілкування з суддею, яка розглядала справу сина іншого судді: "По большому счету, ти ж знаєш, ми ж люді нормальниє, ми ж всігда на все підем. Єслі нада помогти, ми всігда поможем".

Після цього було дуже “потужнe” покарання Гальонкіна від Третій Дисциплінарній палати ВРП: судді виписали сувору догану з позбавленням доплат на 3 місяці.

Але це рішення здалось судді Гальонкіну дуже суворим і він його оскаржив!

На повторне засідання ВРП Гальонкін прийшов з одіозним адвокатом Ростиславом Кравцем, який сам фігурував на плівках ОАСК (До речі, як пише Центр протидії корупції, Кравець кілька разів отримав від головуючого попередження за намагання зірвати вчорашнє засідання).

Після дискусії член ВРП Олексій Саліхов запропонував на місяць відсторонити суддю Гальонкіна від здійснення правосуддя.

Тільки от інший член ВРП Roman Maselko запропонував звільнити Гальонкіна з посади. І саме це рішення підтримала більшість членів ВРП.

Зокрема, за рішення ВРП про зміну рішення Дисціплинарноі палати та застосування більш суворого дисциплінарного стягнення для Гальонкіна проголосували члени ВРП Усик, Мороз, Бондаренко, Бокова, Кваша, Попікова, Ковбій та Маселко. ВРП погодилось, що суддя, особливо зважаючи на його статус голови суду, допустив поведінку, яка несумісна зі статусом судді і підриває авторитет правосуддя.

Аплодуємо ВРП за це рішення та сподіваємось, що далі будуть і інші висновки ВРП щодо не менш зашкварених суддів...