"Зацініть красу гри" - Віктор Бобиренко

"Зацініть красу гри" - Віктор Бобиренко

1) МВФ у далекі часи правління Яценюка вустами речників і через ЗМІ дає зрозуміти: хочете співпраці – введіть ринковий механізм на газ і відповідно на тарифи;
2) Європейці натякають – хочете безвізу – не даруйте олігархам надприбутки, робіть ринковою ціну газу.
3) Яценюк іде на безпрецедентний крок і вводить ринкові ціни. Халява закінчилася. Фірташ, Коломойський, Ахметов, Пінчук втрачають прибутки.
4) Олігархи через свої ЗМІ починають травити Яценюка з Порошенком. Не тільки з цього приводу, але і від цих дій рейтинги їх сипляться.
5) Те, що найбіднішим надаються субсидії показується не ЯК допомога держави бідним – а ЯК знущання держави з бідних. Я, який без субсидії платив сповна – не міг довести сусіду, у якого було норм із субсидією – не міг довести йому, що так правильно.
6) Тоді ж почалася істерія про зовнішнє управління і олігархи підібрали б/ушний термін, який давно був у вжитку на Росії – «соросята». Яценюк – один з перших «соросьонків».
7) Тут у грудні 20-го олігархи через контрольований уряд піднімають ціни на газ і електрику. Там хтось більше на газу маржу має, хтось на доставці газу, хтось на ціні електроенергії. Ціна газу у різних регіонах і у різних постачальників має страшенну вилку.
8) Потім на початку січня усі офігєвають від спонтанних перекривань траси Київ – Харків в районі Лубенського району. Спонтанно, звичайно у нас і у Нових Санжарах ковідників ганяти готові. Але тут же стає ясно, що у Полтавській обласній та Лубенській міській і районній радах нічо так набрала партія «За Майбах». І одразу вдумливих людей «начінают тєрзать смутниє сомнєнія» - а наскільки спонтанними можуть бути такі виступи?
9) Ще несанкціонований Дубінський, у перших числах січня, не похмелившись, віщає, що гріх над убогими так іздівацца і тарифи треба знижувать. Ті, хто слідкує за цікавими виступами Саші вабще мають афігєть, що тут щось не так. Спочатку я ледь не подумав, що його без доляхи оставили. Але ніт.
10) Уряд (Шмигаль) сьогодні заявив, що пропонується запровадити в Україні для всіх побутових споживачів державне регулювання ціни на газ на період до завершення карантинних обмежень.
11) Тепер долю олігархам має оплачувати Державний бюджет.
12) Тепер хтось за двушку платитиме за фіксованою ціною. А Коломойський чи Ахметов за свої палаци – теж фіксовану ціну. А за це розрахуюся я, ви і якась бабушка – платячи ПДВ за «хлєбушок, малачко і аптєку»
13) Сьогодні-завтра рум’яний з морозу після скачок в Буковелі Зеленський виступить і скаже, що він «крєпкий орєшек», і хоч і не лисий, але нас усіх спас.
14) Бабушка буде плакати «от умілєнія» який все ж він хароший, «єму проста работать нє дают». І головне, на який олігархічний телеканал не глянь – кругом він, «спасітєль».
15) Потім МВФ нам покаже жирну дулю. І скаже «пас».
16) Радісно потиратимуть руки в Кремлі, у Медведчука. Ну і найбільше – у Коломойського з Деркачем. Хто ж їх тепер видасть? Хаос рулить.
17) Потім усе одно доведеться вертати усе до ринку.
18) І да, пообіцяли платіжки зменшити на 30%. Так, звичайно не вийде. Особливо у тих містах у яких ТЕЦ, на вугіллі. Так-що у містах по-повній. Ну і за електрику – по повній.
І тут питання? А невже, знаючи такі хєрові розклади з газом не можна було передбачити в бюджеті збільшення кількості грошей на субсидії? І збільшити кількість людей на субсидіях? І надавати субсидії лише на мінімальну ціну постачальників? Тобто субсидія на 7-52/за куб. А решту хочете олігархам доплачувати? Йовелкам.
Ну щоб усі одумалися і побігли від фірташівських облгазів до дешевшого державного Нафтогазу?
Ніт, нам потрібна багато-ходівочка, щоб звести нанівець всю реформу з ринковою ціною на газ.
І при цьому не втратити рейтинги.
Я красу гри зацінив.
Зацінять і голосувальники заЗе!
Але потім.