"Загадка феномену" - Павло Бондаренко

"Загадка феномену" - Павло Бондаренко

Розпад цієї країни хвв вважає нейбільшою геополітичною катастрофою ХХ століття. Не дві світові війни, які забрали життя 180 мільйонів людей; у результаті яких розпалися десяток колоніальних імперій і почалися безікінечні війни в Африці та Азії, а лише крах одного СРСР.

Ну то я нагадаю, що за країна слугує взірцем для людини, яка є військовим злочинцем, грабіжником і мародером. Один лише епізод.

Мало кому відомо про т. з. "Золоту блокаду" СРСР з 1925 по 1932 роки. Через позицію головних кредиторів Російської імперії – Франції, Великої Британії та США було заборонено купувати золото з більшовицької Росії. Воно офіційно вважалося краденим.

Але знайшлися такі, хто грав роль скупників краденого – бариг. У Москві золото переплавлялося у нестандартні зливки без жодних розпізнавальних знаків (таврування) – т. з. «свинки» і через Прибалтику таємно вивозилося до нейтральної Швеції, де продавалося на 25% нижче вартості.

На шведському Королівському монетному дворі його переплавляли у стандартні зливки і маркували шведським тавром. Далі крадене золото через Стокгольмську біржу йшло на торгівельні майданчики Європи і Америки, де його залюбки купували приватні банки.

Усі знали про ці оборудки, але нічого вдіяти не могли – офіційно золото вважалося "шведським" і довести зворотне було неможливо. Тобто Радянський Союз вже тоді, висловлюючись сучасною мовою, "обходив санкці".

А в 1921-1922 роках у Південній Африці було призупинено видобуток алмазів – ріка діамантів з Росії, що їх за безцінь розпродували більшовики, набиваючи грошима свої закордонні рахунки, зробила цей бізнес невигідним.

У Швейцарії якраз у той час на власне ім`я "вождь світового пролетаріату" товариш Ленін мав рахунків на 75 мільйонів швейцарських франків; голова більшовицької таємної поліції - ВЧК - товариш Дзержинський - 80 мільйонів; голова Комінтерну Зінов`єв 80 мільйонів.

А усіх переплюнув Лейба Троцький. За відомостями газети "Нью-Йорк Таймс" у 1921 році він мав 90т мільйонів франків у Швейцарії та 11 мільйонів доларів в США. А станом на 1926 рік його рахунки в американських банках виросли вже до 80 мільйоніфв доларів.

Долар тоді і долар зараз - дві великі різниці. Один долар 1921 року дорівнював приблизно 50 нинішнім.

А нинішні путіни-патрушеви-бортнікови-шойгу лише ідейні нащадки та продовжувачі справи своїх дідів-мародерів. Ото й уся загадка феномену нинішної тамтешньої влади.