"ЗАКОН ПРО РУЧНІ СУДИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЗАКОН ПРО РУЧНІ СУДИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Ну, вітаю всіх. Народні обранці зеленого кольору питання судової реформи вирішили махом і капітально. Вони її відмінили. В сенсі – навіть те, що було зроблено за Порошенка. Верховна Рада у другому читанні прийняла законопроект N1008. Що це означає?

Це означає по-перше те, що склад Верховного Суду зменшується з 200 до 100 суддів. Краса? Зараз я вам ту красу розтлумачу, а поки що повідомлю, що закон впроваджує новий порядок комплектування Вищої кваліфікаційної комісії суддів, створює при Вищій раді правосуддя комісію гідності і етики, тощо. І вишенька – запланований повторний набір суддів до Верховного суду, установи яка єдина пройшла реформування і до роботи якої наразі немає жодних претензій.

Посли Канади, Німеччини, Британії та представники ЄБРР уже висловили занепокоєння і надіслали відповідного листа спікеру Разумкову. Висловився з цього приводу і голова Ради Європи. По факту зелена більшість у ВР відкинула поради іноземних експертів і не узгодила законопроект з Венеціанською комісією. І на біс. Зменшення суддів Верховного суду, мусить бути компенсоване збільшенням суддів нижньої ланки, аби громадяни змогли банально здобути доступ до правосуддя. У нас же наразі суддів – недоштат біля 20% по країні. А нам ще й Верховний суд зменшують.

Впізнаю почерк голови ОПУ Андрія Богдана! Всьо чьотко – не даремно писали про його широкі зв'язки в судах. Опанувавши ОПУ і ВР пан Богдан і так по факту встановив диктатуру, але з взяттям під контроль ще й судової гілки влади, процес можна буде вважати довершеним.

А чого там? Коли британський суд краще захищає інтереси держави Україна ніж суд Український, а панамська прокуратура наклепи Портнова спростовує оперативніше за вітчизняне ДБР – говорити нема про що. Країна яка обирає комиків в президенти заслуговує як раз на таку судову систему.

Судову систему яка стрімко іде в ОПУ.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко