"ЗАКОН ПРО ЗРУЧНУ МОБІЛІЗАЦІЮ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЗАКОН ПРО ЗРУЧНУ МОБІЛІЗАЦІЮ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Депутат Мар'яна Безугла заявила що ніякої демобілізації не буде і у всьому звинуватила Росію. Дослівно: "Далі буде тільки масштабніше, нас знищуватимуть в подіях третьої світової. Аж поки світ знову не переділять".

Давайте я спершу висловлю своє ставлення до демобілізації. От просто повірте, від війни я втомився так, що вже очі рогом лізуть. Мені насточортіло жити далеко від рідних. Мені остогидло робити те що треба, а не те що я хочу. Мені до сказу набридли ситуації штибу: "Дві години на збори - їдеш туди, не знаємо куди. Але бронік, каска, зброя й БК - напоготові".

Знаєте де я на найбільше відпочив останнім часом? На курсах на НЦ "Десна". Я там бодай нормально виспався і видихнув після постійної напруги. Так-так, на тій самій "Десні", якою лякають.

Проте. От якби мені зараз сказали щось типу: "Друже! Ти - вільний! Кидай все і чухрай до дому! Держава відпускає!" - що я зробив би? Ну, як мінімум я поставив би багато питань. Наприклад - а хто далі буде навчати на ті апарати на які навчаю я? А кому передати справи? І от якби я зрозумів, що без мене все посиплеться, а стояв би вибір між уходити і не уходити, певно я б залишився в ЗСУ.

Ну тому що так, я до чортиків втомився від служби, але це не відміняє факту що Україну треба захищати. Якщо я справді бачу, що нікому більше - я залишуся служити. Так - попри паршивий зір і спину що гнеться зі скрипом. І попри втому.

Якщо не ми, то ніхто - я з тих для кого ця фраза сповнена значення.

Проте.

Я дуже гарно знаю хто пішов в армію весною 22-го. І тому я добре знаю, що демобілізація потрібна.

Я знаю людину, у якої сім контузій і в неї пальці весь час живуть власним життям - вона потребує демобілізації.

Я знаю людину, яка кожної вільної миті валиться спати і це наслідок таких самих контузій - вона потребує демобілізації.

Я знаю людину, яка не може нормально виспатися і це наслідок поранення - вона потребує демобілізації.

Я знаю людину, яка постійно боїться і тому перетворилася на невростеніка - вона потребує демобілізації.

Я знаю людину отруєну газом і через те у неї нервовий тик - вона потребує демобілізації.

По хорошему, будь моя воля, я би всі ЗСУ прогнав би через медичну комісію і відправив би на дембель всіх хто не відповідає за станом здоров'я. Щось мені підказує що звільнити довелося б половину ЗСУ, а може й більше.

А у той самий час - одне задоволення пройтися у вихідний центром Києва, Дніпра або Львова. Ідеш ти такий у пікселі - дійшлий очкарик з хворою спиною - а навколо тебе тиняються натовпи непридатних. Молодих мускулястих хлопців - певно у них у всіх інурез. Здорових дядьків з рилами хоч цуценят бий - мабуть всі вони старждають від хворих сердець та печінок.

Я серед них - придатний, а вони всі - ні. Не смішно?

Кремезному менту, як бачимо треба водіїв зупиняти край дороги, а не посадки штурмувати. Сорокорічному військовому пенсіонеру, який жодного разу не чув кононади, на фронт - зась, а мені - можна.

Правда гарно?

Так от депутат Безугла нам відверто повідомила, що такий стан речей для правлячої партії - правильний. Що воювати будемо ми - ті хто в ЗСУ уже. А здорові бички з тилу воювати не будуть - бо винувата Росія.

Давайте подякуємо Безуглій. Свідомо чи ні, але вона підтвердила. Те, що прийняла Верховна Рада - то не закон про мобілізацію. То закон про те як владі відскіпатися від потреби у мобілізації з найменшими втратами.

А захист України мають намір знову згрузити на плечи тих, хто захищає Україну уже. Для цього й потрібен закон про зручну мобілізацію.